Locuri abandonate, pe cât de fascinante, pe atât de înfricoșătoare FOTO

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Sunt ca niște amintiri pe harta istoriei
Sunt ca niște amintiri pe harta istoriei
  • Sunt ca niște amintiri pe harta istoriei
Răspândite în toate cele patru colțuri ale lumii, abandonate și uitate, aceste locuri au fost lăsate în voia timpului și a naturii.

1. Cândva înfloritor, dar acum îngropat aproape total în nisipul care a năvălit nestigherit peste el, orașul Kolmanskop din Namibia, oferă o priveliște dezolantă. Fostă așezare minieră, localitatea a fost părăsită de locuitori începând din 1918, pe fondul prăbușirii prețurilor la diamante. În 1954 nu mai era locuia nimeni aici.

2. Cine s-ar aventura în valea morilor aflată nu departe de Napoli, în Italia? Complet izolată și greu accesibilă, această moară de măcinat grâu, plasată într-o zonă de o frumusețe aparte, a fost abandonată încă din 1866. De atunci, natura a pus stăpânire pe ea.

3. Situat vizavi de superba cascadă Tequedama, în Columbia, hotelul del Salto este înspăimântător. De ce? Localnicii spun că imobilul a găzduit, cândva, un teatru, unde se petreceau lucruri ciudate, stranii. Legendele vorbesc despre activități paranormale. Prin urmare, oamenii din zonă se feresc să treacă pe lângă această clădire, sfătuindu-i pe toți să facă la fel.

Citește și Castelul Peleș, salvat de la distrugere. Decizia Familiei Regale

4. Nu, nu e o scenă dintr-un film SF. Acest hidropter a fost folosit de sovietici în perioada Războiului rece până în anii 1980. De atunci, aparatul zace uitat de lume în mijlocul naturii, undeva pe malul râului Dnepr, nu departe de Kiev, capitala Ucrainei.

5. Inspirat de Disneyland și inaugurat în 1961, Nara Dreamland a fost un parc de distracții extrem de apreciat de japonezi. În 2006 însă, parcul și-a închis porțile și nimeni nu s-a mai interesat de soarta lui. Acum a devenit o curiozitate pentru turiștii care vin să caute senzații tari.

6. Un oraș fantomă, căzut pradă bălăriilor și înconjurat de păduri. Este Kayakoy, din Turcia. Oamenii au plecat de aici după Primul Război mondial. Nu a revenit nimeni, așezarea fiind acum străbătută doar de îndrăzneții care au curajul de a străbate aleile străjuite de case în ruină.

7. Construite în 1981 pe plaja Cape Romano din Florida, aceste structuri au servit, inițial, drept case de vancanță pentru un magnat al petrolului, pe nume Bob Lee. Locul însă a fost lăsat în paragine din cauza uraganelor.

8. Gara Csestochowa, din Polonia, oferă o atmosferă fascinantă. Deschisă în 1846, a fost un important nod feroviar, aici oprind numeroase trenuri care veneau din toate cele patru colțuri ale Europei. Astăzi, totul a deveni un fel de cimitir al trenurilor. Publicul vine să facă fotografii și să viziteze muzul de istorie al căilor ferate.

9. Printre numeroasele locuri misterioase din lume se numără și orașul Gouqi, din China. Fostă așezare de pescari, ea este acum invadată de vegetație, care a îmbrăcat inclusiv casele în plante agățătoare. Din cauza crizei din insdustria pescuitului, locuitorii și-au abondat locuințele, lăsând orașul fără suflet.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM
Unifarm / Foto: Agerpres
Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
Mașini / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik
Cristian Popa, BNR
Steagul Bulgariei
Donald Trump și Elon Musk
Donald Trump / Foto: Flickr
Bani / Foto: DCBusiness
Comisarul european pentru Buget, luptă antifraudă şi administraţie publică, Piotr Serafin
Bună dimineața! / FOTO: Freepik

pixel