ANAF pune firmele sub lupă. Noi criterii pentru depistarea societăţilor suspecte
Agenția Națională de...
Borbely Karoly, CEO-ul Hidroelectrica, a transmis luni un mesaj prin care și-a exprimat îngrijorarea față de impactul potențial al măsurilor fiscale aflate în dezbatere publică asupra mediului de afaceri și principalelor companii de stat, care contribuie semnificativ la capitalizarea Bursei de Valori București (BVB). Companii precum Hidroelectrica, Romgaz și Nuclearelectrica generează împreună aproximativ 24% din capitalizarea totală a bursei.
Investiții majore în pericol
Șeful Hidroelectrica a atras atenția asupra investițiilor fără precedent derulate în sectorul energetic, care depășesc miliarde de euro. „Finanțarea va deveni mai scumpă, ratingul companiilor va scădea, iar capitalizarea bursieră va fi afectată. Sunt efecte des întâlnite după apariția unor astfel de știri”, a explicat acesta. Hidroelectrica a semnat anul acesta contracte de 255 milioane de euro și plănuiește investiții de peste 800 milioane de euro în 2025 pentru modernizarea și retehnologizarea infrastructurii, precum și achiziții în domeniul stocării și energiilor regenerabile.
Nevoia de susținere a companiilor strategice
CEO-ul a subliniat importanța continuării procesului de consolidare a companiilor strategice de stat și dezvoltarea pieței de capital, afirmând că acestea au un impact direct asupra creșterii PIB-ului și a exporturilor. „Șantierele pentru dezvoltarea infrastructurii trebuie să-și continue activitatea, impactul pe verticală și orizontală fiind foarte important”, a declarat Borbely Karoly.
Semnale de avertizare și apel la predictibilitate
În contextul unui climat economic european fragil, afectat de deficite bugetare și scăderea competitivității, liderul Hidroelectrica a subliniat că măsurile de reducere a deficitului bugetar trebuie să fie „predictibile și multianuale” și să evite subminarea principalelor motoare economice.
„Dezvoltarea economiei românești trebuie să continue, potențialul fiind uriaș. Este păcat să stricăm ce am construit în ultimii ani. Semnalele trimise de la firul ierbii trebuie analizate foarte serios”, a concluzionat acesta, subliniind optimismul său privind viitorul economiei și necesitatea unor decizii bine gândite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Agenția Națională de...
Europa se confruntă cu o criză...
Rubla sub presiune: Rusia...
Președintele Iranului, Masoud...
ANAF anunţă controale la...
Hărțuirea la locul de muncă, noi modificări legislative:...
Banca Națională a României a...
Comisia Europeană a anunțat lista sistemelor de...
Comisia Europeană a prezentat...
Ultima rundă de vânzări organizată de belgienii de la De...
O evoluție zbuciumată a...
Compania farmaceutică Novo...
Comisia Europeană a rambursat...
Ce a declarat un reprezentant al diplomației de la...
În schimb, aluminiul a scăzut din cauza prăbușirii...
Modificări care se regăsesc în celebra ordonanță-trenuleț.
Experții au analizat evoluțiile ulterioare ale acestei...
Un nou raport alarmant al Comisiei Europene.
Prețul aurului a atins un nivel...
Un adevărat simbol al Italiei,...
Acțiunile CoreCivic Inc și GEO...
Grupaj de ştiri.
Ministrul Energiei, Sebastian...