Lovitură pentru economia României: Hidroelectrica și companiile strategice, amenințate de măsurile fiscale radicale!

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Borbely Karoly
Borbely Karoly
CEO-ul Hidroelectrica, îngrijorat de impactul măsurilor fiscale asupra mediului de business și investițiilor strategice

Borbely Karoly, CEO-ul Hidroelectrica, a transmis luni un mesaj prin care și-a exprimat îngrijorarea față de impactul potențial al măsurilor fiscale aflate în dezbatere publică asupra mediului de afaceri și principalelor companii de stat, care contribuie semnificativ la capitalizarea Bursei de Valori București (BVB). Companii precum Hidroelectrica, Romgaz și Nuclearelectrica generează împreună aproximativ 24% din capitalizarea totală a bursei.

Investiții majore în pericol

Șeful Hidroelectrica a atras atenția asupra investițiilor fără precedent derulate în sectorul energetic, care depășesc miliarde de euro. „Finanțarea va deveni mai scumpă, ratingul companiilor va scădea, iar capitalizarea bursieră va fi afectată. Sunt efecte des întâlnite după apariția unor astfel de știri”, a explicat acesta. Hidroelectrica a semnat anul acesta contracte de 255 milioane de euro și plănuiește investiții de peste 800 milioane de euro în 2025 pentru modernizarea și retehnologizarea infrastructurii, precum și achiziții în domeniul stocării și energiilor regenerabile.

Nevoia de susținere a companiilor strategice

CEO-ul a subliniat importanța continuării procesului de consolidare a companiilor strategice de stat și dezvoltarea pieței de capital, afirmând că acestea au un impact direct asupra creșterii PIB-ului și a exporturilor. „Șantierele pentru dezvoltarea infrastructurii trebuie să-și continue activitatea, impactul pe verticală și orizontală fiind foarte important”, a declarat Borbely Karoly.

Semnale de avertizare și apel la predictibilitate

În contextul unui climat economic european fragil, afectat de deficite bugetare și scăderea competitivității, liderul Hidroelectrica a subliniat că măsurile de reducere a deficitului bugetar trebuie să fie „predictibile și multianuale” și să evite subminarea principalelor motoare economice.

„Dezvoltarea economiei românești trebuie să continue, potențialul fiind uriaș. Este păcat să stricăm ce am construit în ultimii ani. Semnalele trimise de la firul ierbii trebuie analizate foarte serios”, a concluzionat acesta, subliniind optimismul său privind viitorul economiei și necesitatea unor decizii bine gândite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

România cere prelungirea PNRR
Congresmanul Joe Wilson
ANAF / Foto: DCBUsiness
Sinteza SA
Bursa
Negocieri

UE pregătește noi negocieri cu SUA

Uniunea Europeană urmează să trimită către SUA o propunere comercială...

Mama cu copil / Foto: Freepik
Contabili și economiști / FOTO: Facebook
Contabila
Ben & Jerry
Familie în vacanță / Foto: Freepik
Curs valutar. Foto: Pexels.com
Bursa de la București
Freepik.com
Freepik.com
Foto: pexels.com
Euro-dolar / FOTO: Freepik
Sprijin pentru România / Montaj foto: DCBusiness
Petrolier
Foto: Freepik.com
Dolari / sursa foto: Freepik.com
Sonde. Freepik.com
Ferma de eoliene off-shore
Petroliști
ASF avertizează românii asupra unei noi metode de fraudă
Bursa de Valori București
Nicușor Dan
Oameni în aeroport / Foto: Freepik

pixel