Lucian Bode: Creştem numărul de locuri în şcolile de POLIȚIE
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Lucian Bode: Creştem numărul de locuri în şcolile de POLIȚIE
Lucian Bode: Creştem numărul de locuri în şcolile de POLIȚIE
Ministrul Lucian Bode a declarat luni că a fost crescut numărul de locuri din şcolile şi Academia de Poliţie şi se vor face şi angajări din sursă externă, pentru a acoperi deficitul mare de personal din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Lucian Bode a precizat, în cadrul unei emisiuni la Digi24, că peste 30.000 de persoane au plecat din sistem în ultimii cinci ani, existând un deficit imens generat de doi factori: pensionările şi numărul mic de locuri din şcolile de poliţie.

MAE: Atenționare de CĂLĂTORIE! Cod PORTOCALIU de FURTUNĂ în Spania

Pentru a reduce acest deficit, MAI are în vedere trei măsuri. Prima dintre ele, implementată deja, este organizarea de concursuri pentru promovarea unor subofiţeri la statutul de ofiţeri, în acest caz fiind vorba de 2.000 de angajaţi, a spus el.

O a doua măsură vizează creşterea numărului de locuri din şcolile de agenţi la 2.400 la nivel naţional, un număr mai mare de locuri fiind în acest an şi pentru admiterea la Academia de Poliţie.

Cea de-a treia măsură se referă la angajări din sursă externă pentru posturile unde nu este nevoie de o şcoală de specialitate.

"Vrem să creştem numărul de locuri în şcolile de poliţie şi, nu în ultimul rând, vrem să trecem şi la încadrarea din sursă externă", a subliniat Lucian Bode.

Acesta a adăugat că se are în vedere în perioada următoare şi eliminarea practicii privind "împuternicitul pe funcţie" prin organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiilor vacante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel