Începând cu data de 4 martie 2025, puterea Unităţii 1 a Centralei Nucleare Electrice (CNE) Cernavodă va fi redusă cu 50 MW pentru efectuarea unor lucrări punctuale de remediere în partea clasică a unităţii. Conform unui comunicat al SN Nuclearelectrica SA, această reducere nu va avea impact asupra securităţii nucleare a centralei, personalului sau mediului înconjurător. Anunţul a fost publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.
Lucrări de remediere fără riscuri
Conform declaraţiilor companiei, reducerea puterii este necesară pentru a permite efectuarea unor lucrări tehnice specifice în partea clasică a Unităţii 1, fără ca aceste lucrări să afecteze operarea în condiţii de siguranţă a centralei. "Reducerea de putere se va realiza conform procedurilor aplicabile în astfel de situaţii, fără impact asupra securităţii nucleare, personalului şi mediului", au precizat reprezentanţii Nuclearelectrica.
Monitorizarea şi revenirea la puterea nominală
SN Nuclearelectrica va emite un raport curent atunci când Unitatea 1 va reveni la puterea nominală, după finalizarea lucrărilor de remediere.
Performanţa Unităţii 1 CNE Cernavodă
Unitatea 1 a centralei nucleare Cernavodă, cu o putere instalată de 700 MW, a fost pusă în funcţiune în 1996. De-a lungul celor 26 de ani de operare, aceasta a generat 133 milioane MWh de energie electrică, contribuind cu aproximativ 9% la consumul naţional de energie. De asemenea, Unitatea 1 a prevenit eliberarea în atmosferă a 130 de milioane de tone de CO2, având un rol esenţial în reducerea emisiilor de carbon.
Despre Nuclearelectrica
Nuclearelectrica este compania naţională de energie electrică, termică şi combustibil nuclear din România, care funcţionează sub autoritatea Ministerului Energiei. Statul român deţine 82,49% din acţiuni, iar restul de 17,50% sunt deţinute de alţi acţionari, după listarea companiei la Bursa de Valori Bucureşti în 2013. Nuclearelectrica contribuie cu peste 18% din energia nucleară totală produsă în România, precum şi cu 33% la producţia totală de energie fără CO2, fiind un actor important în sectorul energetic al ţării.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Dolarul american se prăbușește...
Ministerul Finanțelor acordă...
Reuters explică, într-o...
Înalta Curte de Casație și...
Prețurile la electricitate...
Persoanele cu handicap care...
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...