Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
"Noi am atacat Legea pensiilor la Curtea Constituţională şi CCR ne-a dat dreptate, a declarat neconstituţională Legea pensiilor. Acum se dezbate Legea pensiilor după ce au fost declarate neconstituţionale mai multe articole, pe mai multe motive. (...) Noi nu numai că suntem pentru creşterea pensiilor, dar noi vrem ca această creştere a pensiilor să se facă pe baza unor elemente obiective, care ţin de creşterea economică, de rata inflaţiei, formula care a existat în lege şi pe care ei n-au aplicat-o. În lege spune clar: pensiile se indexează anual la începutul anului şi se indexează cu o sumă care reprezintă 50% din creşterea salariului mediu brut plus inflaţia. (...) În mod normal, pensiile în 2018 şi 2019, conform legii, trebuiau să crească de la 1 ianuarie", a afirmat Ludovic Orban la un post de televiziune.
Liderul PNL a susţinut că pentru creşterea pensiilor este necesar un mecanism clar reglementat.
"Nu poţi tu să stabileşti, din burtă, când vrei tu, o creştere a pensiilor, trebuie un mecanism care să fie reglementat clar, prin lege şi care exista în lege şi pe care nu l-au aplicat, pentru că ei de fiecare dată au folosit alte mecanisme de creştere a punctului de pensie. (...) Noi am atacat legea la CCR pentru că vrem ca acest mecanism de creştere a pensiilor să fie un mecanism stabil, predictibil, pe care orice pensionar să-l anticipeze, să ştie clar când creşte pensia şi cu cât creşte pensia, pe baza unor date economice, astfel încât creşterea pensiei să fie sustenabilă", a adăugat Orban.
Citește și Noua Lege a pensiilor, respinsă în Senat. Ce se întâmplă cu documentul
Acesta a comentat că proiectul privind sistemul public de pensii, reexaminat ca urmare a deciziei CCR, a fost respins miercuri deoarece partidele de la putere nu "au reuşit să-şi mobilizeze majoritatea". "E vina lor că n-au avut capacitatea să-şi mobilizeze majoritatea parlamentară, de asta nu a trecut modificarea la legea pensiilor", a spus Orban.
El a adăugat că liberalii susţin principiul contributivităţii pentru stabilirea pensiei, iar în cazul cadrelor militare susţin posibilitatea unei pensii de serviciu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...