Lufthansa intenţionează să recruteze 20.000 de angajaţi în Europa
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Handelsblatt: Membrii Board-ului Lufthansa vor primi bonusuri pentru 2021 şi 2022, în pofida ajutorului de stat
Handelsblatt: Membrii Board-ului Lufthansa vor primi bonusuri pentru 2021 şi 2022, în pofida ajutorului de stat
Grupul german Lufthansa, cel mai mare transportator aerian din Europa, a demarat luni o campanie pentru a recruta 20.000 de angajaţi în Europa, pe fondul unei relansări puternice a traficului aerian şi al penuriei de mână de lucru în acest sector, informează AFP.

Lufthansa "recrutează 20.000 de noi colaboratori" specializaţi în "45 de meserii", la facilităţile din Germania, Austria, Elveţia şi Belgia, a informat grupul german într-un comunicat de presă. Compania este interesată în mod special să recruteze "tehnicieni, specialişti în IT, jurişti, piloţi şi personal de cabină", adaugă Lufthansa.

O parte din aceste oferte de angajare vizează crearea de noi posturi, iar restul sunt destinate înlocuirii salariaţilor care au părăsit grupul, a precizat un purtător de cuvânt pentru AFP.

Conform cifrelor publicate recent, Lufthansa avea 108.000 de salariaţi la finele lunii septembrie şi intenţionează să majoreze acest număr la aproximativ 115.000 la finele lui 2023, ceea ce ar fi mai puţin decât cei 138.000 de angajaţi pe care grupul îi avea la finele lui 2019, înaintea pandemiei de Covid-19.

Pentru a avea succes cu recrutările sale, transportatorul aerian va lansa o campanie de comunicare "în presă, pe radio şi online precum şi pe toate reţelele sociale", pentru a ajunge la candidaţii de care are nevoie.

La fel ca şi restul transportatorilor aerieni, Lufthansa suferă de pe urma unei penurii de angajaţi, după ce numeroşi salariaţi ai companiilor aeriene au părăsit definitiv sectorul după pandemie. Chiar şi Lufthansa a eliminat 30.000 de posturi între 2020 ş 2021, din cauza crizei sanitare.

În prezent, grupul german, care pe lângă Lufthansa deţine şi companiile Austrian, Swiss, Eurowings şi Brussels Airlines, profită de o relansare puternică a traficului aerian şi în doilea trimestru al acestui an a realizat primul său profit trimestrial din ultimii doi ani.

La mijlocul lunii septembrie, statul german şi-a vândut restul acţiunilor pe care le mai deţinea la Lufthansa, companie la care în 2020 deţinea o participaţie de 20%, ca urmare a unui plan de salvare în valoare de nouă miliarde de euro.

Fostul director executiv al Disney, Bob Iger, revine la conducerea companiei

Una dintre cele mai mari companii media din lume, Disney, l-a numit din nou în funcţie pe fostul său director executiv, Bob Iger. El îl înlocuieşte pe Bob Chapek, care a preluat funcţia de director executiv în februarie 2020. Acţiunile Disney au scăzut cu peste 40% în acest an, iar compania a investit miliarde de dolari în serviciul său de streaming Disney+, care înregistrează pierderi.

Decizia domnului Iger de a demisiona în 2020 a fost o surpriză, după ce a condus mai multe proiecte majore şi a lansat reţeaua de streaming a Disney. Susan Arnold, care conduce consiliul de administraţie al companiei, a declarat că Iger este "în postura unică" de a conduce Disney într-o "perioadă din ce în ce mai complexă de transformare a industriei", citează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel