Lufthansa își reduce estimările de profit pe 2024, pentru a doua oară în acest an

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Lufthansa
Lufthansa
În contextul în care una dintre cele mai importante companii aeriene din Europa se confruntă cu probleme operaționale datorate costurilor, compania și-a redus estimările de profit pe 2024.

De asemenea, compania aeriană a emis vineri un avertisment de profit pentru al doilea trimestru, conform Reuters.

Avertismentul va contribui la îngrijorările cu privire la un trimestru mai slab decât se preconiza pentru industrie, în condițiile în care companiile aeriene se luptă cu costurile ridicate ale forței de muncă și de operare și cu presiunea asupra prețurilor biletelor.

Acțiunile Lufthansa au scăzut cu până la 3,8% în urma acestei știri, care a afectat și acțiunile companiei IAG, proprietarul British Airways, Easyjet și Air France-KLM.

Lufthansa se așteaptă acum la un profit ajustat înainte de dobânzi și taxe (EBITA) între 1,4 miliarde de euro și 1,8 miliarde de euro în 2024, în scădere de la un obiectiv anterior de aproximativ 2,2 miliarde de euro, se arată într-o declarație.

"Un program cuprinzător de redresare este în curs de lansare", a declarat compania, adăugând că Lufthansa a fost afectată în special de tendințele negative ale pieței.

Analiștii au declarat că decizia Lufthansa nu a fost surprinzătoare, având în vedere provocările legate de costuri, legate de grevele de la începutul acestui an și de întârzierile de livrare ale producătorilor de avioane Airbus și Boeing, care au afectat întregul sector aviatic.

Într-o scrisoare trimisă personalului la începutul acestei săptămâni, Lufthansa a semnalat reduceri ale costurilor operaționale în contextul în care se luptă cu un mediu mai competitiv și în care scăderea călătoriilor de afaceri erodează veniturile unitare.

"Cred că acest tip de scădere a veniturilor va continua și în trimestrul al treilea și al patrulea, de unde și acest program de redresare pe care îl planifică", a declarat pentru Reuters Stephen Furlong, analist la Davy.

Alți transportatori, inclusiv Ryanair, au avertizat cu privire la o creștere mai lentă decât se aștepta a prețurilor biletelor, iar Air France-KLM a declarat, de asemenea, în primul trimestru, că se confruntă cu costuri unitare mai mari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel