Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
De asemenea, compania aeriană a emis vineri un avertisment de profit pentru al doilea trimestru, conform Reuters.
Avertismentul va contribui la îngrijorările cu privire la un trimestru mai slab decât se preconiza pentru industrie, în condițiile în care companiile aeriene se luptă cu costurile ridicate ale forței de muncă și de operare și cu presiunea asupra prețurilor biletelor.
Acțiunile Lufthansa au scăzut cu până la 3,8% în urma acestei știri, care a afectat și acțiunile companiei IAG, proprietarul British Airways, Easyjet și Air France-KLM.
Lufthansa se așteaptă acum la un profit ajustat înainte de dobânzi și taxe (EBITA) între 1,4 miliarde de euro și 1,8 miliarde de euro în 2024, în scădere de la un obiectiv anterior de aproximativ 2,2 miliarde de euro, se arată într-o declarație.
"Un program cuprinzător de redresare este în curs de lansare", a declarat compania, adăugând că Lufthansa a fost afectată în special de tendințele negative ale pieței.
Analiștii au declarat că decizia Lufthansa nu a fost surprinzătoare, având în vedere provocările legate de costuri, legate de grevele de la începutul acestui an și de întârzierile de livrare ale producătorilor de avioane Airbus și Boeing, care au afectat întregul sector aviatic.
Într-o scrisoare trimisă personalului la începutul acestei săptămâni, Lufthansa a semnalat reduceri ale costurilor operaționale în contextul în care se luptă cu un mediu mai competitiv și în care scăderea călătoriilor de afaceri erodează veniturile unitare.
"Cred că acest tip de scădere a veniturilor va continua și în trimestrul al treilea și al patrulea, de unde și acest program de redresare pe care îl planifică", a declarat pentru Reuters Stephen Furlong, analist la Davy.
Alți transportatori, inclusiv Ryanair, au avertizat cu privire la o creștere mai lentă decât se aștepta a prețurilor biletelor, iar Air France-KLM a declarat, de asemenea, în primul trimestru, că se confruntă cu costuri unitare mai mari.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...