Numărul investitorilor în fondurile deschise a depăşit 755.000
Activele administrate de aceste...
Atenția specialiștilor în domeniu a fost atrasă în special de câteva fraze, prezente în prima versiune publicată a raportului, dar au s-au evaporat, au dispărut din versiunea redactată. Concret, în misteriosul pasaj se preciza, printre altele, că Banca Centrală a Chinei nu va recurge la alte stimulente monetare semnificative, precum cele utilizate anul trecut pe fondul pandemiei de coronavirus.
În versiunile ulterioare ale raportului nu a existat nicio indicație cu privire la un alt comportament din partea autorității de reglementare. Analiștii occidentali au văzut însă altfel lucrurile, afirmând că, de fapt, PBC se pregătește pentru o iminentă relaxare a politicii monetare, în special prin reduceri ale dobânzii cheie sau prin programe de achiziții de titluri de stat și de titluri corporative.
Potrivit lui Ting Lu, economist-șef pentru China al băncii japoneze de investiții Nomura, un astfel de comportament al Băncii Centrale a Chinei poate fi considerat, ținând cont de secretomania autorităților oficiale ale Chinei, drept o declarația formală de schimbare a cursului politicii monetare.
Ting lu a precizat că, de altfel, o astfel de decizie din partea Băncii centrale ar fi o mișcare logică, dacă se ține cont de faptul că țara traversează una dintre cele mai grave un astfel de comportament ar fi logic în condițiile în care țara se confruntă cu cea mai grave scăderi economice din 2015 și până astăzi, cu excepția, desigur, a primei jumătăți a anului trecut.
Citește și Succes în afaceri. Americanii și chinezii au studiat și au găsit ELEMENTUL MAGIC
În plus, nu a fost făcută nicio mențiune cu privire la intențiile PBC de a controla masa monetară - suma totală de bani deținută de gospodării și companii (cu excepția instituțiilor financiare). În mod normal, băncile centrale încearcă să controleze masa monetară prin intermediul ratei-cheie și al rezervelor minime obligatorii.
Cu toate acestea, versiunea finală a raportului păstrează poziția autorității de reglementare în ceea ce privește piața imobiliară, unde se va înăspri controlul. Motivul a fost reprezentat de dificultățile financiare ale câtorva mari dezvoltatori imobiliari, inclusiv Evergrande, care se află în pragul falimentului și care nu a plătit deja mai multe obligațiuni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Activele administrate de aceste...
Aurul a avut unul dintre cei...
Aceste restricții bugetare...
Claudiu Crețu, directorul...
Leul s-a depreciat, marţi, în raport cu principalele...
România se confruntă din nou cu...
Două mari companii franceze au...
Partidul Liberal din Germania a...
Cheltuielile de Black Friday 2024 și pentru achiziții...
Băncile spaniole se confruntă cu o expunere...
Când Reuters a raportat în...
Desantul economic al Japoniei...
PSD susține continuarea...
În orice caz, așa văd lucrurile...
Filiala din Paris și sediul...
Datoria națională a SUA a atins un nou record luni, după...
Creșterea economică a început...
Propunerea fostului președinte...
Black Friday rămâne unul dintre...
Compania de distribuţie Delgaz...
Rubla a coborât până la cel mai scăzut nivel din...
Deja de o bună bucată de timp se discută despre faptul...
Gigantii tech, Amazon și Meta,...
Compania TAROM oferă 20% reducere pentru călătoriile...