Luna CĂPȘUNĂ vizibilă în această noapte. NU RATAȚI ECLIPSA
05 iun, 18:00, de  Dana Mihai
Luna plină urmează să ne amețească în această vineri și va exista chiar și o ușoară eclipsă vizibilă în anumite zone de pe glob.
NASA a dat BOMBA! Ce trimite în căutarea EXTRATEREȘTRILOR
NASA a dat BOMBA! Ce trimite în căutarea EXTRATEREȘTRILOR

Oamenii pot vedea Luna cu aspect vast și potențial rozaliu în această noapte. Aceasta este o eclipsă subtilă cauzată de trecerea Lunii printr-o parte din umbra Pământului.

Spectacolul natural al eclipsei va începe în jurul orei 18:45, dar, întrucât are loc sub orizont, Marea Britanie va prinde capătul cozii sale în jurul orei 21:06.

INCREDIBIL. Biblioteci mobile cu cămile în Etiopia

Luna Căpșună în sine va apărea după apusul soarelui și se va ridica deasupra orizontului în jurul orei 20:12. Dacă aveți șanse să asistați la eclipsa penumbrală, ar trebui să arate ca o umbrire subtilă pe fața Lunii.

Pentru cei care nu vor putea vedea în mod corespunzător în țara lor, Proiectul Telescopului Virtual va transmite în direct evenimentul.

"Almanahul Fermierilor din Maine a fost primul în care au fost publicate numele native pentru Lunile pline în perioada anilor 1930. Potrivit acestui almanah, Luna plină din iunie sau ultima Lună plină a primăverii e cunoscută sub denumirea de Lună Căpșună, un nume universal pentru aproape orice trib Algonquin”, au explicat reprezentanți de la NASA, potrivit TheSun.

Potrivit specialiștilor, acest tip de eclipsă are loc de doar patru ori în acest an. Următoarele ocazii în care vom putea observa eclipsa în penumbra vor fi pe 5 iulie și 30 noiembrie.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Economia Germaniei începe să se redreseze

Economia germană se redresează de pe urma crizei...

Se reiau examenele pentru permis. Noile condiții

Examenele pentru obținerea permisului în București au...

Cîțu s-a împrumutat iar la bănci! Despre ce sumă este vorba

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni,...

Știrile economice ale zilei. 13.07.2020

Știrile economice ale zilei.

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro