Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
În viitorul apropiat, un număr imens de turbine eoliene vor fi demontate în Europa, ca parte a autorităților europene de eficientizare a industriei energetice.
Turbinele eoliene din prima generație au o tehnologie învechită și trebuie înlocuite cu altele mai moderne și mai eficiente.
Capacitatea acestora va fi dublată de la 2 megawați, la 4,2 megawați per turbină eoliană.
Citește și: Bitcoin, monedă oficială: 'Salt înainte pentru umanitate'
Datorită reînnoirii capacității până în 2030 în Europa, vor fi dezafectate până la 5.700 de turbine eoliene. Trebuie spus că aproape tot ce se află într-un generator eolian poate fi reciclat, procentul ajungând până la 90%. Problema o reprezintă elicele, care sunt fabricate din materiale compozite concepute pentru utilizare pe termen lung și nu sunt reciclabile.
Lungimea unei pale este de aproximativ 40 de metri, cântărește șapte tone și reprezintă 10% din turbina eoliană. Acest 10% a stârnit controverse în întreaga lume cu privire la sustenabilitatea energiei eoliene.
Până acum, majoritatea acestor pale erau refolosite, dar numărul de pale scoase din funcțiune în viitori cinci-zece ani va fi atât de mare încât va trebui regândit întregul sistem.
În prezent, aproximativ 80% din toate turbinele eoliene dezmembrate sunt refolosite în altă parte, dar palele care nu pot fi refolosite ajung într-un depozit de deșeuri.
Doar patru țări europene au interzis astfel de „cimitire cu turbine eoliene”: Germania, Austria, Olanda și Finlanda, scrie Euronews.
Palele, în sine, nu sunt toxice și sunt sigure din punct de vedere tehnic pentru eliminare, dar depozitarea lor este o risipă de resurse valoroase, iar acest lucru este incompatibil cu principiile europene, prin care se încearcă (re)valorificarea tuturor resurselor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...