Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Patru organizații mondiale din domeniul economiei și al sănătății afirmă că vor fi necesare subvenții de 15 miliarde de dolari în acest an și alte 10 miliarde de dolari pe an după aceea, pentru a crea și menține un set de instrumente adecvate pentru a răspunde la COVID-19 și pentru a face față viitoarelor amenințări pandemice.
Această estimare apare în "Strategia globală de gestionare a riscurilor pe termen lung ale pandemiei de COVID-19", document lansat în dezbatere de Fondul Monetar Internațional, în parteneriat cu Coaliția pentru inovații în materie de pregătire pentru epidemii (CEPI), Fondul Global și Wellcome Trust.
În document, cele patru grupuri mondiale afirmă că eradicarea pandemiei la nivel global rămâne o prioritate urgentă pentru lume din punct de vedere economic, sanitar și moral.
"Având în vedere numeroasele scenarii posibile pentru evoluția COVID-19 (de la ușoară la severă) și resursele limitate de care dispun țările, avem nevoie de o nouă strategie", a declarat Gita Gopinath, primul director general adjunct al FMI, într-un comunicat.
FMI a estimat că, până în ianuarie 2022, pandemia a provocat pierderi cumulate de 13.800 de miliarde de dolari. Gopinath a explicat că țările au nevoie de vaccinuri, teste, tratamente și o infrastructură de sănătate îmbunătățită pentru a combate COVID-19 și alte boli mortale.
Nu este momentul să ne relaxăm
"Ultimii doi ani au arătat că un progres remarcabil este posibil atunci când lumea se unește și sprijină cu îndrăzneală știința pe scară largă, dincolo de granițe", a declarat Jeremy Farrar, directorul organizației caritabile Wellcome Trust. "Nu este momentul să ne relaxăm - următoarea mișcare a virusului este aproape sigură, iar riscul apariției unor noi variante este ridicat."
Richard Hatchett, directorul executiv al CEPI, a declarat că vaccinurile reprezintă o parte esențială a răspunsului. "Acestea sunt unul dintre cele mai puternice instrumente împotriva riscurilor pandemice și vor fi esențiale pentru orice răspuns viitor", a declarat Hatchett într-un comunicat. Dar acestea trebuie să fie însoțite de investiții în supravegherea globală, cercetare și dezvoltare, producție și sisteme de sănătate, a adăugat el.
Citește și Pandemia a dus la scăderea numărului de deţinuţi (studiu). Care e explicaţia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...