Mașină de luptă de 45 miliarde de dolari. Noul program al Pengatonului
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
M2 Braley, o mașină care va deveni istorie
M2 Braley, o mașină care va deveni istorie
Armata Statelor Unite a anunțat reluarea concursului pentru crearea unei noi mașini blindate de luptă, care să înlocuiască vechiul transportator M2 Bradley, relatează agenția Bloomberg.

Valoarea programului este estimată la 45 miliarde de dolari. Inițial, concursul pentru obținerea contractelor a fost anulat la începutul lunii ianuarie, după ce militarii au recunoscut că cerințele lor au fost cam exagerate.

Oricum, la licitație fusese un singur participant - corporația General Dynamics, alți doi producători de armament - Raytheon și Rheinmetall AG fiind descalificați, iar BAE Systems s-a retras înainte de depunerea dosarelor. Acum, totul se reia de la zero în numele unei ”concurențe sănătoase”.

Pentagonul a anunțat Congresul SUA, dar și pe reprezentanții industriei apărării că licitația va fi reluată, dar când va fi demarată întreaga procedură nu s-a anunțat încă.

Citește și Tancul cu WC la bord. Nici americanii nu au așa ceva

M2 Bradley a intrat în dotarea US Army în 1981. Transportorul blindat dispune o un tun automat de 25 milimetri și, de asemenea, poate fi echipată sitemul de rachete antitanc TOW.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel