Macron, întâlnire cu Elon Musk la New Orleans. Tema discuțiilor, Twitter
Autor: DCBusiness Team | 03 dec 2022, 17:12
Emmanuel Macron și Elon Musk / Foto: Twitter / Emmanuel Macron
Emmanuel Macron și Elon Musk / Foto: Twitter / Emmanuel Macron
Emmanuel Macron a ales New Orleans, cel mai francez dintre orașele americane, pentru a-și încheia vizita de stat în Statele Unite.

Întâlnirea liderului francez cu Musk

Emmanual Macron a avut o întâlnire de o oră cu Elon Musk, directorul general al Tesla, SpaceX și acum Twitter, care a venit special la New Orleans pentru se vedea cu liderul de la Elysée. "Am avut o discuție clară și sinceră", a declarat Emmanuel Macron pe Twitter... și în engleză. "Am făcut un schimb de opinii cu privire la viitoarele proiecte industriale ecologice, cum ar fi fabricarea de vehicule electrice și de baterii", a spus el, fără a oferi mai multe detalii. De asemenea, el a insistat că rețeaua de socializare ar trebui să facă "eforturi" în ceea ce privește transparența și "consolidarea moderării conținutului". Nu este loc pentru conținutul terorist și extremist violent. Vom colabora cu Twitter pentru a îmbunătăți protecția online a copiilor. "Absolut", a răspuns Elon Musk, în franceză.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, care s-a aflat într-o vizită în Statele Unite, a declarat că platforma socială Twitter se angajează să elimine conţinutul online cu caracter extremist şi terorist, relatează sâmbătă dpa şi AFP.

Macron s-a întâlnit vineri cu Elon Musk, noul noul proprietar al platformei Twitter, la New Orleans. Întâlnirea între cei doi a durat o oră şi nu a fost anunţată anterior de Palatul Elysée.

"Condiţii de utilizare transparente, consolidare semnificativă a moderării conţinutului şi protecţia libertăţii de exprimare: Twitter trebuie să depună efortul de a se conforma reglementărilor europene", a scris şeful statului francez într-o serie de postări pe Twitter.

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a cumpărat influenta platformă de socializare la sfârşitul lunii octombrie cu 44 de miliarde de dolari.

Viziunea sa absolutistă asupra libertăţii de exprimare îngrijorează numeroşi utilizatori, autorităţi şi agenţi de publicitate, care se tem de un val de ură şi de dezinformare.

"Elon Musk a confirmat participarea Twitter la 'Apelul de la Christchurch'. Conţinutul cu caracter terorist şi violent nu-şi are locul nicăieri", a detaliat preşedintele francez, referindu-se la o iniţiativă lansată de mai multe state şi ONG-uri în 2019, după atacurile teroriste comise în două moschei din oraşul Christchurch, în sudul Noii Zeelande, soldate cu 51 de morţi.

Atacatorul a transmis în direct atacurile pe Facebook timp de 17 minute înainte ca reţeaua socială să elimine conţinutul, iar imaginile s-au răspândit apoi rapid online. 

Citește și:

Primul cont de Twitter interzis de Elon Musk

Se pare că Twitter-ul condus de Elon Musk are totuși limite în ceea ce privește ”libertatea de exprimare”.

Cele mai recente postări ale lui Kanye West, care și-a schimbat numele în Ye, au reușit să depășească chiar și aceste linii roșii.

Artistul a postat, joi, pe Twitter o imagine care combină Steaua lui David cu o svastică, fotografie care a fost eliminată de serviciul de socializare. În locul ei a fost afișat un mesaj care spunea că postarea a încălcat regulile Twitter Inc. și un link către pagina de politici care explică acțiunile de aplicare. De atunci, întregul cont a fost suspendat, toate toate mesajele lui West fiind acum ascunse. Ye avea 32,2 milioane de urmăritori înainte de a fi suspendat din nou.

Musk a abordat problema după eliminarea inițială a postării, spunând că Ye a încălcat - nu pentru prima dată - regula Twitter împotriva incitării la violență și că contul său va fi suspendat. Acesta este cel mai important test de până acum al politicii declarate a lui Musk de a face din Twitter un loc în care să se poată vorbi liber, chiar și atunci când este ofensator, atâta timp cât nu încalcă legea. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Boeing intenţionează să angajeze 10.000 de persoane în 2023

Compania aeronautică americană Boeing intenţionează să...

Ford a intrat în conflict cu sindicatele din Germania

Directorii Ford s-au oferit să poate discuţii cu...

Bani arși într-un bancomat, anunță ISU Sibiu

Un bancomat a ars în totalitate, iar o parte din pereţii...

Cum încearcă Putin să îngroape datele economice ale Rusiei

Factorii de decizie politică din Rusia se întreabă dacă...

Ajutor de deces. La cât au ajuns după 1 ianuarie 2023

După cum se menționează în Legea 369/2022 a bugetului...

Ratingul Ungariei revizuit în scădere de Standard & Poor's

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's...

Confruntare între BCE și piețe, săptămâna viitoare

Este pregătită scena pentru o confruntare între...

Un navă cargo turcească, lovită de o rachetă în Marea Neagră

O navă turceasă ce se afla lângă portul Herson a fost...

Crossuri externe