Mai înalt decât Burj Khalifa: Detaliile ale unui proiect care te ia cu amețeală
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Riad / FOTO: Freepik
Riad / FOTO: Freepik
În Riad, Arabia Saudită, este în derulare un proiect ce presupune construirea celui mai înalt zgârie-nori din lume. 

Ar putea avea până la doi kilometri înălțime, depășind cu mult Burj Khalifa din Dubai. Face parte din proiectul orașului futurist al țării, numit „The Line”.

Doi kilometri înălțime, suficient pentru a te lua cu amețeală. Arhitectul Norman Foster lucrează la dezvoltarea acestui zgârie-nori, care ar putea doborî toate recordurile și ar putea atinge stelele. 

Acest nou bloc-turn ar urma să fie ridicat în nordul Riadului, capitala Arabiei Saudite, ca parte componentă a a viitorului oraș „The Line”, proiect susținut de Neom, fondul public saudit de 500 de miliarde de dolari, unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte urbane ale momentului. 

The Line va ocupa o regiune care cuprinde Arabia Saudită, Iordania și Egipt, va fi alimentat cu energie regenerabilă și va fi complet automatizat. Proiectul face parte dintr-o viziune pe termen lung.

Un oraș futurist

Într-adevăr, fondul Neom a fost anunțat în 2017, element fundamental al strategiei Arabiei Saudite Vision 2030. Țara vrea să-și diversifice economia pentru a fi mai puțin dependentă de petrol. Este și motivul pentru care a ales să alimenteze noua regiune cu energie regenerabilă, în special panouri solare și parcuri eoliene. Într-un final, zona ar urma să numere mai mulți roboți decât oameni, imprimând o anumită notă futuristă întregului proiect.

The Line va avea aproximativ 170 de kilometri lungime și câteva sute de metri înălțime. Nicio mașină în acest oraș: locuitorii ar urma să se deplaseze doar cu lifturi sau cu metroul. Potrivit promotorilor proiectului, printre care prințul saudit Mohammed bin Salman, ar dura aproximativ douăzeci de minute pentru a trece de la un capăt la altul al orașului, protejat de căldură cu ziduri gigantice de oglindă.

Mai înalt decât Burj Khalifa

Arhitectul britanic Norman Foster își propune așadar să facă să răsară din pământ cel mai mare zgârie-nori din lume. Dacă proiectul va prinde viață, noul bloc-turn va zdrobi literalmente competiția. De fapt, ar dubla recordul actual al Burj Khalifa din Dubai, care ajunge la 828 de metri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel