Maia Sandu îi retrage lui Vlad Plahotniuc "Ordinul Republicii'
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Maia Sandu
Maia Sandu
Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a retras "Ordinul Republicii' acordat fostului lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, informează Agerpres citând Radio Chişinău.

Decretul de retragere a celei mai înalte distincţii în stat a fost semnat joi de Maia Sandu, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook a preşedintei.

Potrivit Maiei Sandu, ordinul a fost acordat cu încălcarea procedurii şi a normelor legale, mai exact a Regulamentului privind modul în care se fac propunerile pentru acordarea de distincţii de stat ale Republicii Moldova.

Totodată, preşedintele Republicii Moldova a subliniat că "o persoană care a furat ţara, a atacat şi slăbit instituţiile statului şi a construit un regim autoritar nu se poate bucura de distincţii de stat'.

Maia Sandu a mai amintit că propunerea pentru decorarea lui Vlad Plahotniuc a venit din partea organizaţiei municipale a Partidului Democrat, ceea ce reprezintă o încălcare a normelor legale, întrucât legea nu prevede ca partidele politice să se numere printre subiecţii care pot face propuneri cu privire la acordarea de distincţii de stat.

Vlad Plahotniuc a primit distincţia "Ordinul Republicii' în anul 2014.

Controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc a fugit din Republica Moldova în ziua când guvernul condus de Pavel Filip şi-a anunţat demisia. Plahotniuc, despre care s-a spus că ţinea sub control principalele instituţii ale statului din Republica Moldova, a fost dat în căutare internaţională şi interstatală.

Citește și: Consiliului Fiscal, despre consolidarea bugetară: Nu se face doar cu TĂIERI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel