Majorarea pensiilor. Budăi: Nu vreau să aduc o speranță pe care să nu o putem îndeplini
Autor: DCBusiness Team | 09 iun 2022, 14:44
Marius Budăi a spus că pensionarii nu trebuie dezamăgiți
Marius Budăi a spus că pensionarii nu trebuie dezamăgiți
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre impozitarea veniturilor bugetarilor, dar și despre majorarea pensiilor.

”Când iei o măsură, iei în calcul tot ceea ce poate produce ca efect în jurul acestei măsuri”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, întrebat în legătură cu noile praguri de impozitare a salariilor. El a menționat că nu este la curent cu ultimele modificăi apărute, pentru că nu este în țară. ”Este o chestiune de fiscalitate, nu de muncă, în ultimă instanță”, a adăugat ministrul. 

Doar în cazul bugetarilor

Marius Budăi a menționat, de asemenea, că ”vorbim de veniturile bugetarilor care depășesc un anumit prag, nu de salariu. Mai sunt sporuri, vorbim, prin urmare, de venituri. Acolo era în discuție să fie impozitate progresiv”. Doar în cazul bugetarilor sau pentru toată lumea?, a fost întrebat ministrul Muncii la Antena3. ”Doar în cazul bugetarilor. Vom avea discuția finală, totul este în consultare”. 

În privința cotelor de impozitare a acelor venituri care depășesc salariul președintelui, Marius Budăi a răspuns: ”Când vom avea o decizie finală, cu siguranță vom comunica. Orice informație va fi comunicată atunci când va fi decizia luată. Nu aruncăm în piață tot felul de lucruri care, ulterior, pot face mai mult rău decât bine”, a insitat ministrul. 

În privința majorării pensiilor, variantele vehiculate sunt de 5%, de 8% și de 10%. Ce ar însemna acest lucru pentru o pensie normală: dacă punctul de pensie crește cu 5%, o pensie de 1500 de lei va ajunge la 1666 de lei, dacă respectiva majorare va fi de 8%, pensia va atinge 1713 lei și, în sfârșit, în cazul celor 10%, pensia va sări la 1744 de lei. Pe acest fundal, Marius Budăi a fost întrebat când ar putea afla românii ceva concret, având în vedere că respectivele scenarii sunt, în momentul de față, doar informații pe surse. 

Vă rog frumos nu vă supărați pe mine

Aici am fost destul de clar și am spus că, înainte de toate, coaliția politică trebuie să ia decizia, după care noi o vom comunica. Eu nu vreau să aduc o speranță pe care, ulterior, să nu o putem îndeplini. Și așa voi proceda în continuare”, a răspuns ministrul. 

Întrebat când ar putea fi majorate pensiilor, anul acesta, în toamnă sau la începutul anului viitor, Marius Budăi a spus: ”Vă rog frumos să nu vă supărați pe mine, dar vorbim, totuși, despre seniorii acestei țări și nu vreau să introduc în comunicarea publică vreo informație pe care nu o vom putea pune, ulterior, în practică. Nu vreu să dezamăgesc pe părinții și bunicii noștri. Când vom avea ceva clar, vom comunica”, a subliniat Marius Bădăi la Antena3. 

Citește și Budăi dezvăluie că se analizează o nouă majorare a pensiilor, după ce Iohannis a spus că acestea trebuie să crească

Într-o recentă intervenție la RomâniaTV, ministrul Muncii a spus că ”noi avem mai multe scenarii. Ar fi impropriu să nu ne preocupe acest lucru. Ne preocupă continuu să încercăm pe cât posibil, în actualele condiţii, să îmbunătăţim viaţa românilor. Suntem în implementarea acestor pachete care sunt în sprijinul cetăţenilor români şi cu siguranţă studiem şi această problemă să facem o a doua majorare a pensiilor în acest an", a spus, miercuri seara, ministrul Muncii, Marius Budăi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

S-a aflat ce funcție are la BNR de fapt astroloaga Minerva

În urmă cu câteva zile a ajuns în spațiul public...

Ucraina a intrat în incapacitate de plată

Două importante agenţii internaţionale de evaluare...

Romgaz are o nouă conducere pentru următoarele patru luni

Consiliul de Administrație al S.N.G.N. Romgaz S.A. s-a...

Seceta a lovit și un oraș din nordul Canadei

Oraşul Iqaluit din nordul Canadei a declarat vineri...

Rușii caută un nume pentru lanțul Starbuck. Ce a ieșit FOTO

Fiecare cu misiunea lui. Președintele Putin luptă...

Spania: O nouă grevă la Easyjet în acest weekend

Piloții companiei aeriene spaniole au anunțat o nouă...

Rompetrol Rafinare, profit de peste 58 milioane de dolari

Rompetrol Rafinare a înregistrat, în perioada ianuarie -...

Chinezii investesc peste 7 miliarde de euro în Ungaria

Grupul chinez CATL a anunţat vineri că va construi în...

Trase de urechi de BNR, băncile au scăzut ROBOR-ul sub 8%

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

UE ar putea apela la compania SpaceX a lui Elon Musk

Agenţia Spaţială Europeană (ESA) a demarat discuţiile...

Curs valutar. Leul se revigorează față de euro și dolar

Moneda naţională s-a apreciat, vineri, în raport cu...

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?