Majorarea pensiilor cu 40%. Declarația ministrului Florin Cîțu
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Pentru moment, nu e cazul să vorbim despre pensii
Pentru moment, nu e cazul să vorbim despre pensii
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că, în prezent, nu există o discuție legată de creșterea pensiilor cu 40%, conform legislației în vigoare.

„Poate că e momentul să începem să discutăm despre aşa ceva, dar vom vedea, doar spun că avem nevoie de fiecare resursă, pentru a opri această epidemie şi este nevoie de efortul tuturor românilor, pentru a trece peste asta”, a spus oficialul, menționând că ”totul depinde de execuția bugetară”.

Cîțu a amintit că suntem într-un moment în care efortul bugetar este enorm pentru a susţine foarte multe companii, persoane care intră în şomaj tehnic. Vom vedea dacă efortul bugetar mai poate... dacă mai putem să facem acest lucru în acel moment. Deocamdată, nu ne gândim la aşa ceva, banii sunt în buget, dar merită o discuţie, să vedem dacă putem să luăm resurse şi să le folosim în altă parte, acolo unde este nevoie, pentru medicamente, pentru echipamente, pentru teste. Sunt nişte bani acolo, care ar putea să fie folosiţi pentru altceva, dar nu este o decizie pe care o iau eu, este o decizie pe care o vom lua când ne vom uita la execuţia bugetară”, a adăugat ministrul de Finanțe.

Citește și Salariile și pensiile din 2020 suferă modificări din cauza Covid-19?

Florin Cîțu a subliniat că ”avem nevoie de toate resursele, în special pentru a susţine acele părţi din economie care suferă astăzi şi pentru partea de sănătate, cheltuieli de sănătate (...), deci avem nevoie de fiecare resursă, pentru a opri această epidemie şi este nevoie de efortul tuturor românilor, pentru a trece peste asta”, a explicat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel