Majorarea pensiilor în septembrie? Ministerul Muncii face simulări
Autor: Matei Ion
Data publicării:
În toamnă ar putea avea loc o majorare a pensiilor
În toamnă ar putea avea loc o majorare a pensiilor
Următoarea rectificare bugetară va urma să fie făcută de Guvern în toamnă, în luna septembrie iar în funcție de ce deficit se va înregistra, ar urma și ca pensiile să fie majorate.

Ministerul Muncii efectuează simulări pe mai multe variante de majorare a pensiilor pentru anul în curs, în contextul în care inflația accelerată afectează puterea de cumpărare a populației, inclusiv a pensionarilor, dar crește în același timp încasările statului din taxe și impozite. 

Variantele luate în calcul sunt creșterea punctului de pensie cu 5%, 8% sau 10%, au declarat pentru Profit.ro surse din Ministerul Muncii. 

Klaus Iohannis a vorbit marți despre pensiile românilor.

"Este imoral şi incorect ca preţul unor crize să fie plătit numai de către pensionari", a declarat, marţi, preşedintele Klaus Iohannis.

"În condiţiile în care avem inflaţie, avem preţuri în creştere la energie, la alimente, la combustibil, peste tot, este evident că şi pensiile trebuie să crească pentru a da şansa pensionarilor să-şi permită cel puţin un minim necesar. Aşa cum cresc salariile atunci când avem  inflaţie şi preţuri în creştere, aşa trebuie să crească şi pensiile. Am mai spus-o de câteva ori şi nu ştiu dacă lumea a înţeles foarte bine ce am vrut să spun: este imoral şi incorect ca preţul unor crize să fie plătit numai de către pensionari.

Pensionarii nu au nicio posibilitate să intervină cum are cineva care este în deplinătatea forţelor, dacă nu îi ajung banii îşi caută alt job, poate mai lucrează peste program şi aşa mai departe. Pensionarii depind de ceea ce primesc şi mi se pare rezonabil ca nivelul acestor pensii să fie adaptat situaţiei. Şi atunci este clar că Guvernul trebuie să vină şi va veni cu un plan serios care abordează frontal această chestiune", a afirmat, marţi, într-o declaraţie de presă, preşedintele Klaus Iohannis. 

Chiar dacă programul a început, oficial, la 1 iunie, cardurile pe care vor fi viraţi banii nu au ajuns încă la beneficiari. 

Întrebat, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria, ce informaţii are despre distribuirea voucherelor sociale, având în vedere că reprezentanţii Poştei Române au precizat că nu le-au primit încă pentru a le transmite beneficiarilor, ministrul Marcel Boloş a spus:  "Am spus de nenumărate ori în spaţiul public că procesul este de emitere a acestor vouchere, lucru care se întâmplă în momentul de faţă. Unităţile emitente acest lucru îl fac şi domnul director general (al Poştei Române - n.r.) trebuia să vă spună că după ce au fost emise aceste vouchere, urmează distribuţia. Distribuţia începe cu data de 13 iunie, aşa cum am precizat la fiecare intervenţie în spaţiul public, şi după aceea urmează încărcarea". Citește tot AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel