Majorarea valorii tichetelor de masă. Ce prevede noua OUG
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Tichete de masa
Tichete de masa
Despre majorarea valorii tichetelor de masă de la 1 august am mai scris însă acum a apărul proiectul de OUG care a fost pus în transparență de Ministerul Muncii.

Valorile tichetelor de masă vor cunoaște o creștere în urma discuțiilor purtate între Guvern și reprezentanții sindicatelor și patronatelor în cadrul Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social. Potrivit proiectului de Ordonanță de Urgență publicat joi la Ministerul Muncii, această măsură prevede o majorare treptată a valorii tichetelor.

Începând cu data de 1 august 2023, valoarea actuală a tichetelor de masă, care este de 30 de lei, va fi majorată la 35 de lei. Apoi, începând cu 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor va ajunge la 40 de lei și va rămâne la acest nivel cel puțin până în septembrie 2024.

Pentru a facilita această creștere și pentru a evita suprapunerea cu valoarea stabilită de ordinul de ministru (nr. 1.263/2023), care ar fi urmat să se aplice până în septembrie 2023, proiectul de OUG propune și abrogarea acestui ordin.

Motivația din spatele acestei majorări a valorii tichetelor de masă se bazează pe faptul că aceasta nu a fost actualizată în ultimele două semestre, în ciuda creșterii prețurilor alimentelor și utilităților. Valoarea de 30 de lei a devenit astfel insuficientă pentru a asigura o masă decentă pe parcursul unei zile de lucru. Prin majorarea valorii tichetelor, se urmărește stimularea colectării mai eficiente a taxelor și impozitelor, reducându-se economia subterană. În plus, această măsură va avea un impact direct asupra puterii de cumpărare a angajaților și va contribui la veniturile bugetului de stat, deoarece aceste tichete sunt supuse impozitării.

Citește și:

Tichete de masă. Majorarea valorii nominale începând cu 1 iulie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

ANAT semnalează lipsa fondurilor pentru IMM-urile din turism

ANAT și patronatele din turism solicită suplimentarea...

Tendinţe pe piaţa criptomonedelor. Analiză

Aprilie a fost o lună dificilă pentru piața...

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...


pixel