Majorări salariale pentru sănătate, apărare și ordine publică

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bani
Bani
După ce majorarea salarială pentru personalul din administrație a fost oficializată printr-o ordonanță de urgență, Ministerul Muncii a inițiat o dezbatere privind o nouă serie de creșteri salariale. 

De această dată, se propune ajustarea salariilor pentru o parte din personalul din sectorul de sănătate și corectarea unor diferențe salariale în sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru completarea articolului I din OUG nr. 168/2022 a fost pus în dezbatere la Ministerul Muncii, iar majorarea este prevăzută să fie operată începând din iunie 2023:

- Salariile de bază ale personalului care ocupă funcțiile specificate în anexa nr. II a Legii salarizării unitare a bugetarilor vor fi stabilite la nivelul salariilor de bază prevăzute în aceeași lege pentru anul 2022. Această măsură vizează în special angajații din sectorul sănătății și asistenței sociale, cum ar fi statisticienii medicali, registratorii medicali, infirmierele, brancardierii, băieșii, nămolarii, spălătoresele și îngrijitoarele. Aceștia nu au atins încă nivelul maxim de salarizare prevăzut în grilă, spre deosebire de medici sau asistenții medicali.

- Soldele de funcție/salariile de funcție ale personalului care ocupă funcțiile specificate în anexa nr. VI a aceleiași legi vor fi stabilite la nivelul soldele de funcție/salariilor de funcție prevăzute în aceeași lege pentru anul 2022. Această măsură se aplică angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională. Guvernul a aprobat recent o majorare salarială pentru personalul din administrație (OUG nr. 45/2023), care a afectat aproximativ 8.000 de angajați din acest sector, generând discrepanțe salariale în comparație cu restul angajaților din sistem (polițiști și militari).

Potrivit Ministerului Muncii, majorarea salarială propusă nu va avea un impact semnificativ asupra bugetului și nu va dezechilibra obiectivele fiscale și bugetare pentru anul 2023. Aceasta reprezintă un prim pas și o punte către aplicarea noii legislații care va reglementa salarizarea personalului plătit din fonduri publice, se mai spune în expunerea de motive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Conducte petroliere / Foto: Rawpixel
Registrul Auto Român
ANAF / Foto: DCBusiness
Warren Buffett / FOTO: Facebook
Călin Georgescu / Foto: LUCIAN TUDOSE / Agerpres
Casă țărănească din secolul XIX
Nvidia / Foto: Nvidia / Flickr
Bani. Foto: Mihai Ciobanu

Cursul BNR: Euro a crescut, dolarul și aurul au scăzut

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

Bursa de Valori București

BVB a închis ziua în scădere pe toţi indicii

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...

Foto: Pexels.com
Grafic bursier
Bani
Baterii. Mașini electrice
Proteste fermieri polonezi / sursa foto: Wikimedia Commons
Tranzacție încheiată
Petroliști Aramco / Foto: Aramco

Prețul petrolului scade, piața este din nou agitată

În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...

Conducte de gaze / Foto: Freepik
Foto: Pexels.com

Germania devine o națiune de cumpărători online

Comerţul online ia amploare în Germania.

Buletin de vot / FOTO: Facebook AEP
Rubla rusească
CEC Bank / Ilustrație: Oana Pavelescu
BCE
Bună dimineața! Să aveți o zi de neuitat!
Investitori la bursă / FOTO: Freepik
Lacătul pe ușă
COP29 BAKU / FOTO: https://cop29.az/en/media-hub/media-gallery/35/album?slide=8
Garage DDD / FOTO: Captură ecran

pixel