Majorări salariale. HG pentru creșterea unor lefuri
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Bani / Foto: DCBusiness
Bani / Foto: DCBusiness
Guvernul României a emis săptămâna trecută o ordonanță ce conține un set de măsuri fiscale și bugetare menite să asigure desfășurarea fără probleme a acțiunilor planificate pentru acest an de către instituțiile statului.

Printre principalele aspecte reglementate de OUG 31/2024, intrată în vigoare din 29 martie, se numără posibilitatea acordării de creșteri salariale în firmelor de stat cu pierderi financiare, sub anumite condiții, și posibilitatea stabilirii unui număr total de funcții de conducere mai mare decât în prezent pentru anumite instituții, prin memorandum.

Operatorii economici cu capital majoritar sau integral de stat care au înregistrat pierderi contabile și/sau plăți restante la 31 decembrie 2023 pot acorda anumite creșteri salariale, cu condiția prezentării unui plan de reorganizare, restructurare și redresare financiară, aprobat de adunarea generală a acționarilor sau consiliul de administrație. De asemenea, aceste firme nu trebuie să programeze creșterea numărului de personal față de anul precedent și nu pot acorda premii, bonusuri sau alte drepturi salariale similare în cursul anului 2024.

Citește și: Schimbare privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale

Pe de altă parte, companiile de stat care au înregistrat profit în 2023 și nu prognozează pierderi în 2024 pot beneficia, în anumite condiții temeinic justificate, de exceptarea de la aplicarea corelației dintre indicele de creștere a câștigului mediu brut lunar pe salariat cu indicele de creștere a productivității muncii.

În ceea ce privește numărul de funcții de conducere, Guvernul poate stabili, prin memorandum, un număr total mai mare de astfel de poziții, între 8% și 10% din numărul total de posturi aprobate, în cazul instituțiilor care s-au reorganizat conform prevederilor Legii nr. 296/2023 și care au primit atribuții suplimentare pentru punerea în aplicare a unor prevederi legislative europene.

De asemenea, ordonanța prevede menținerea acordării bonusurilor reprezentând drepturile de hrană/indemnizația de hrană/tichetele de masă/norma de hrană la valoarea aflată în plată pentru angajații cu salarii lunare nete de până la 8.000 lei, inclusiv.

Aceste măsuri sunt luate pentru a asigura funcționarea eficientă a instituțiilor publice și pentru a susține buna gestionare a resurselor financiare ale statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel