În acelaşi timp, 34% dintre respondenţi cred că preţurile vor rămâne neschimbate, arată studiul sindicalizat "Liberalizarea pieţei de gaze - percepţii", desfăşurat online în luna iunie de către iSense Solutions, pe 800 de clienţi casnici de gaze naturale din mediul urban.
"Clienţii casnici primesc cu o doză de scepticism vestea liberalizării pieţei de gaz. Motivul principal ţine de factorul financiar, dar mingea este acum în curtea furnizorilor de energie pentru a veni cu oferte relevante care să convingă o piaţă destul de statică până acum", afirmă Andrei Elvădeanu, Head of Market Strategy, iSense Solutions, citat într-un comunicat remis, joi, Agerpres.
Spor de 100% pentru muncă suplimentară. În ce situații
Sondajul mai relevă faptul că românii sunt informaţi cu privire la liberalizarea care urmează să se întâmple la 1 iulie: 78% dintre clienţii casnici ştiu deja despre acest lucru.
Pe de altă parte, doar 40% dintre românii din mediul urban care au în prezent un contract reglementat de furnizare a gazelor naturale declară că au primit o notificare scrisă de la furnizorul lor despre liberalizarea pieţei de gaze.
Bucureştenii sunt cei mai informaţi în legătură cu schimbările ce vor surveni de la 1 iulie 2020 pe piaţa gazelor naturale, 79% dintre ei declarând că au aflat despre ele. În ceea ce-i priveşte pe românii cu domiciliul în oraşe care au sub 50.000 de locuitori, ponderea celor ce au auzit despre liberalizarea pieţei de gaz se situează la 77%.
În rândul clienţilor Engie, 84% au aflat despre liberalizarea pieţei de gaze naturale, în timp ce ponderea clienţilor E.ON care au auzit de schimbări este de 75%. În ceea ce priveşte consumatorii casnici care colaborează cu Enel pentru furnizarea gazelor naturale, 66% dintre ei ştiu despre liberalizarea pieţei de gaze naturale.
Gradul de conştientizare legat de liberalizarea pieţei de gaze naturale este mai mare în zona de sud a României, cu 81% dintre consumatorii casnici de gaze naturale care ştiu deja despre aceste modificări, faţă de 73% dintre clienţii casnici din nordul ţării.
Cercetarea a fost realizată online, în luna iunie a anului 2020, pe un eşantion de 800 de persoane cu vârsta peste 18 ani, clienţi casnici de gaze naturale, din mediul urban, decidenţi şi co-decidenţi în alegerea furnizorului de gaze. Gradul de eroare este de +/-3%.
Datele fac parte din studiul sindicalizat "Liberalizarea pieţei de gaze - percepţii", realizat de către iSense Solutions pentru a evalua percepţiile românilor privind liberalizarea pieţei de gaze naturale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Agenția Națională de...
România a primit un semnal...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...