Mallorca, turism pentru străini. Spaniolii mai așteaptă o tură
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Sosirea turiștilor germani reprezintă o gură de oxigen pentru turismul spaniol, aflat la cel mai scăzut nivel din 1969 încoace. Cei 19 milioane de turiști din 2020 au reprezentat o scădere cu 80% față de anul 2019, aportul industriei turistice în PIB scăz
Sosirea turiștilor germani reprezintă o gură de oxigen pentru turismul spaniol, aflat la cel mai scăzut nivel din 1969 încoace. Cei 19 milioane de turiști din 2020 au reprezentat o scădere cu 80% față de anul 2019, aportul industriei turistice în PIB scăzând de la 12%, până la 4-5%.
Zeci de mii de turiști germani plănuiesc vacanțe de ultim moment în insulele Spaniei, în timp ce spaniolii rămân cu buza umflată întrucât nu li se permite să călătorească din cauza interdicțiilor impuse de guvernul de la Madrid.

"Nu are absolut nicio logică faptul că în Spania, nu ne putem deplasa între regiuni, dar orice străin poate intra ... și răspândi virusul", a spus Emilio Rivas, 23 de ani, care locuiește la Madrid.

Guvernul spaniol a interzis călătoriile între regiuni în perioada Paștelui pentru a evita repetarea unei creșteri a numărului de cazuri, așa cum s-a întâmplat după relaxarea restricțiilor, în preajma Crăciunului.

Citește și: Moment ISTORIC pentru Volkswagen. Motoarele clasice, vioara a 2-a

Turiștii din țările europene cu rate mai mari de infectare, cum ar fi Franța sau Germania, pot zbura pentru o vacanță, atâta timp cât au un rezultat negativ al testului covid - ceea ce chiar și oficialii spanioli recunosc a fi anormal.

Cu toate acestea, sosirea turiștilor germani reprezintă o gură de oxigen pentru turismul spaniol, aflat la cel mai scăzut nivel din 1969 încoace. Cei 19 milioane de turiști din 2020 au reprezentat o scădere cu 80% față de anul 2019, aportul industriei turistice în PIB scăzând de la 12%, până la 4-5%.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel