Mama Rusie preferă Dacia. Duster, Logan și Sandero, în topul celor mai bine vândute maşini
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Duster, Logan şi Sandero s-au situat în octombrie în topul celor mai bine vândute 25 de modele în Rusia, conform datelor publicate de Association of European Businesses (AEB), în timp ce livrările de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare pe această piaţă au urcat cu 8,2%, la 160.425 unităţi, transmit Automotive News Europe şi Reuters. 

Luna trecută, pe primul loc în topul celor mai bine vândute maşini în Rusia s-a aflat Lada Vesta (10.668 vehicule) şi Lada Granta (10.269 unităţi), ambele de la AvtoVAZ, Rio, de la Kia (7.899 unităţi), Creta (5.856 vehicule), Solaris (5.399 unităţi), ambele de la Hyundai, Polo, de la Volkswagen (5.343 vehicule), şi Duster (3.877 unităţi). Pe locurile 17 şi 18 se află Logan (2.649 unităţi) şi Sandero (2.579 vehicule). 

Duster, Logan şi Sandero sunt fabricate de Renault. 

"Vânzările auto în Rusia au continuat să crească şi la începutul trimestrului patru din 2018. Este un factor care ne dă încredere deşi nu este surprinzător, ţinând cont de evoluţiile din ultimul timp. Deşi în acest moment piaţa are o evoluţie bună, există temeri privind cererea din ianuarie 2019", a apreciat Joerg Schreiber, preşedintele Association of European Businesses. 

În primele zece luni din 2018, au fost vândute în Rusia 1,45 milioane de autoturisme şi vehicule comerciale uşoare, în creştere cu 14,1% faţă de perioada similară din 2017. 

În perioada ianuarie - octombrie 2018, pe primul loc în topul celor mai bine vândute maşini în Rusia s-a situat Lada Vesta, de la AvtoVAZ (86.857 vehicule), Rio, de la Kia (82.970 unităţi), Lada Granta, de la AvtoVAZ (80.455 vehicule), Solaris (55.716 unităţi) şi Creta (55.539 vehicule), ambele de la Hyundai, Polo, de la Volkswagen (48.147 vehicule). Pe locurile 8, 14 şi 18 se află Duster (35.520 unităţi), Sandero (26.260 vehicule) şi Logan (24.817 unităţi). 

Renault şi alţi acţionari ai Avtovaz au injectat în aprilie peste un miliard de euro în cel mai mare producător auto din Rusia, pentru a întări situaţia financiară şi a profita de redresarea pieţei auto ruse. 

Operaţiunea, care a implicat în mare măsură conversia datoriei în acţiuni, a totalizat 107 miliarde de ruble (1,3 miliarde de euro), a anunţat corporaţia rusă de stat Rostec, care este acţionar al Avtovaz, alături de alianţa Renault-Nissan. În urma conversiei, cota alianţei Renault-Nissan în societatea mixtă cu Rostec a urcat la 61,1%, în timp ce participaţia societăţii mixte în Avtovaz a ajuns la 83,5%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

China își flexează mușchii și testează al treilea portavion

Presa de stat chineză a anunțat că primul portavion de...

De Sărbători, românii riscă amenzi de până la 5000 de lei

Sunt prevederi legislative pe care românii fie nu le...

Record de mortalitate în fermele de somon din Norvegia

Aproape 63 de milioane de somoni au murit prematur anul...

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel