Negrescu: Solicit public autorităților să iasă cu un mesaj de calmare a piețelor
Analistul economic Adrian...
Suntem în decembrie, dar haina albă de zăpadă și gheață a Suediei, specifică acestei perioade a anului, nu există, practic. În schimb, e frig. Dar nu ger. Un vânt tăios și uscat mătură totul în calea lui. Pe cer, nori grei scad vizibilitatea zilei, scrie cotidianul Le Monde într-un reportaj pe această temă.
Potrivit publicației, încălzirea globală a modificat clima din această țară. Iar unii își imaginează deja câmpurile acum goale și triste acoperite de viță de vie. În ultimă instanță, Marea Britanie a reușit în doar câteva decenii să-și facă un nume pe scena viticolă mondială, determinând, chiar, casa Taittinger să cumpere terenuri pentru a planta pinot noir sau chardonnays.
Nici boli, nici insecte
”Suedia este un adevărat paradis pentru viticultură”, spune Murat Soufrakis, proprietarul unei podgorii situată la sud de Malmo, la mai puțin de un kilometri de mare. ”Nu e nevoie de nici un tratament special. Nu avem nici boli, nici insecte. Se datorează, parțial, climei și pământului, încă virgin pentru acest tip de cultură”, susține el.
Citește și Importatorii britanici dau semne de panică din cauza Brexitului
Vorbind de climă, cu siguranță vikingii nu au avut parte de asemenea veri. Recordurile de temperatura atinse pretutindeni și soarele tot mai strălucitor au făcut 2018 un an deosebit. 28 de nopți tropicale, unde mercurul din termometre nu a coborât sub 20 de grade Celsius. Un proces de încălzire care își spune cuvântul: începând din 1990, temperatura medie în Suedia a crescut cu ung grad.
Pentru agricultori, această încălzire a fost o calamitate. Pentru viticultori, o binecuvântare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Adrian...
Invitat la interviurile DCNews,...
Kazahstanul intenționează să...
Cererea scăzută și concurența...
Călin Georgescu, câștigătorul...
Banca Națională a României a calculat valoarea leului...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere pe toţi...
Activele nete ale celor 247 de...
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
În prima zi a săptămânii, investitorii au exprimat o...
Analistul economic Adrian...
Comerţul online ia amploare în Germania.
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...