Mandachi a plecat pe jos, să ia benzină cu bidonul pentru Porsche, după nebunia de la benzinării
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Când neprevăzutul dă buzna fără milă
Când neprevăzutul dă buzna fără milă
Ce face românul când neprevăzutul îl scoate din ritmul vieții lui obișnuite? Face haz de necaz și caută soluții, după ce, firește, epuizează toate variantele care-i sunt la îndemână. Cam așa s-a întâmplat și cu omul de afaceri Ștefan Mandachi. Iar pățania lui are legătură cu isteria prețurilor la benzină care a cuprins miercuri România. 

Întâmplarea a povestit-o chiar omul de afaceri într-o postare savuroasă pe Facebook. Se afla la ieșirea din Vatra Dornei, când a constatat că rămâne fără benzină în 40 km. ”Până la Suceava mai aveam 100 km. Nu-i nicio panică, mai am șapte stații peco în drum”, și-a spus omul de afaceri, fără să știe ce-l așteaptă. 

”Prin urmare, pe relaxare, n-am oprit la Petrom, unde mi s-a părut că e suspect de aglomerat, fără să-mi pun problema “de ce”. Efectiv mintea mea n-a putut procesa coada enormă, decât vizual. Pentru că niciodată n-am văzut ceva similar. 

Mi-am zis ca opresc la Peco Mol din Humor, ca să evit Lukoil. Trec năuc pe lângă Lukoil din Câmpulung unde acum 20 min (ora 19:55) erau 200 mașini. Coadă triplă față de Petromul din Dorna. Indicatorul meu de la benzină nu se dezminte și țipă. (Eram demult obișnuit cu el).

Dacă în urmă cu trei minute n-aș fi băgat benzină decât dintr-un Peco de brand, acum am tăbărât în primul coteț de benzinărie care mi-a apărut în cale. Mă gudur pe lângă un angajat să-mi vândă 2 litri de gaz, ca să mă târâi până la Suceava. “Nu mai avem benzină!”, a relatat Mandachi. 

Citește și Incident la o benzinărie din Brașov. Mașinile IZGONITE de poliție. ”Gata, nu mai alimentează nimeni”

Și continuă: ”Demarez panicat spre Socar. Aici, coada e până la Humor. Nu-i văd capătul. Abia ating accelerația uitându-mă cu un nod în gât, spre orizont. Cu o ultimă speranță, mă uit disperat în depărtare, spre Mol. Porschele plânge că rămâne fără gaz, eu o țin la consum, abia mângâi frâna și accelerația, să nu pierd demarajul. Cele trei liniuțe îmi arată că fundul rezervorului e uscat.

Când am văzut codoaia cozilor de la Peco Mol, m-am resemnat. Am parcat căruța cumincior pe dreapta și am plecat după o un bidon la Sușiava.  Acum stau pe facebook, în dreapta.  Mă trezesc vorbind: “oare dacă mă bag în față să iau doi litri?”. Colegul meu Pantea m-a liniștit urgent: “dacă vrei să mori repede, bagă-te în față la 200 șoferi care așteaptă la coadă de trei ore”.

Dau scroll, buimac în continuare:
EL: “miroși a ceva scump, cu ce te-ai dat?”
EA: “cu motorină”…”, și-a încheiat relatează, cu o glumă ”de sezon”, omul de afaceri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel