Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Protestatarii au înfruntat ploaia torenţială şi vântul pentru a mărşălui prin oraşul scoţian în care se desfăşoară conferinţa ONU privind clima, în timp ce alte marşuri au loc în centrul Londrei şi în alte oraşe din Marea Britanie şi Irlanda.
În Glasgow, mii de activişti pentru climă, sindicalişti, politicieni şi alte grupuri s-au numărat printre miile de manifestanţi care s-au adunat în Parcul Kelvingrove şi în jurul acestuia înainte de a începe procesiunea prin oraş până la Glasgow Green, în mijlocul unei prezenţe semnificative a poliţiei şi în ciuda previziunilor de ploaie puternică pentru cea mai mare parte a zilei de sâmbătă.
La Londra, sute de protestatari s-au adunat în faţa Băncii Angliei pentru a începe un marş prin oraş, bătând în tobe de oţel, scandând "o singură soluţie" şi fluturând bannere ale mişcării globale de mediu Extinction Rebellion pe care scria "spuneţi adevărul". Protestatarii plănuiau să mărşăluiască trei kilometri până la Trafalgar Square.
Protestele pentru climă au început, de asemenea, şi pe insula Irlanda, sute de oameni adunându-se la Grădina Amintirilor din Dublin pentru una dintre principalele demonstraţii. În Irlanda de Nord, protestatarii s-au adunat în Belfast înainte de un marş zgomotos şi colorat prin centrul oraşului şi de un miting planificat la Primărie.
În total, aproximativ 200 de astfel de evenimente au loc în Marea Britanie şi în întreaga lume, pentru o zi globală pentru justiţie climatică, au declarat organizatorii, Coaliţia COP26. Acestea au loc la o zi după ce aproximativ 25.000 de tineri, conduşi de activista suedeză Greta Thumberg, au ieşit pe străzile din Glasgow pentru a cere liderilor politici să pună capăt declaraţiilor "bla-bla-bla'' de la COP26 şi să găsească soluţii imediate la criza climatică.
Liderii mondiali care participă la COP26 până pe 12 noiembrie s-au angajat să reducă defrişările, să elimine treptat cărbunele, să pună capăt finanţării combustibililor fosili în străinătate şi să reducă emisiile de metan.
Dar există încă un decalaj semnificativ între măsurile la care s-au angajat ţările şi ceea ce este necesar pentru a evita o încălzire mai mare de 1,5 grade Celsius, dincolo de care se vor resimţi cele mai grave inundaţii, secete, furtuni şi creşterea nivelului mărilor, cauzate de schimbările climatice. În timp ce au loc protestele, negocierile continuă la COP26, concentrându-se sâmbătă asupra rolului naturii, al utilizării terenurilor şi al agriculturii în abordarea schimbărilor climatice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...