Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Șeful PSD a declarat că în ceea ce privește impozitele pe 2023 ”este o decizie foarte clară, care ține totuși cont de ce se întâmplă în economie. Faptul că anul viitor nu vor fi modificate impozitele. Cu alte cuvinte, nu vor fi mărite sau introduse impozite noi. Prin PNRR ne-am asumat anumite jaloane. Știți foarte bine că PNRR-ul nu și l-a asumat în mod direct Partidul Social Democrat. Amintiți-vă cât ne am chinuit să aflăm ce scrie în PNRR”, a explicat Marcel Ciolacu și a continuat spunând că: ”Vreau să vă spun că atât eu, cât și primul ministru al României aflăm de la miniștri și mai ales de la ministrul Fondurilor Europene anumite lucruri trecute în PNRR”.
Președintele PSD a mai explicat că nu se va intra în zona de reforme deoarece România și-a asumat anumite reforme prin PNRR: ”Ne-am asumat cu toții, ca stat, România, aceste reforme. Nu discutăm că vom încerca să scoatem anumite reforme din PNRR. Este exclus, dar anumite abordări adaptate crizelor suprapuse din acest moment mi se par corecte”.
Ciolacu a explicat că trebuie scoase din Codul fiscal unele excepții deci nu este vorba de introducerea unor noi impozite și că ”din construcția PIB-ului avem veniturile cele mai mici”.
Impozitarea și digitizarea Ministerului FInanțelor
Marcel Ciolacu a mai arătat că: ”Pe impozitarea locuințelor noi ne încadrăm în 2, maximum 2,2 puncte în funcție de anul fiscal. Media europeană fiind una de 4,6 lucru asupra căruia mi s-a atras atenția de către organismele financiare internaționale. Eram obișnuiți ca pe timpul comunismului, în care toată lumea era impozitată la fel și indiferent dacă aveai în mijlocul Bucureștilor o locuință sau în mijlocul unui municipiu sau oraș să ai același impozit. Atunci am venit cu modificarea că se ia grila notarilor” a punctat Ciolacu și a continuat spunând ”Cu alte cuvinte, se ia valoarea, dar tot ceva intermedieri. Până când Ministerul de Finanțe va reuși să facă digitalizarea. În momentul acela, lucrurile automat intră într-un făgaș normal, pentru că atunci ai exact prețul de cumpărare și de încadrare la primărie. Fiind o interconectare între între ANAF și fiecare UAT în parte, s-a venit cu o plajă mărită de până la 50 la sută. Asta nu înseamnă că se măresc impozitele cu 50%. E și o descentralizare către autoritățile locale. Acești bani vin la autoritățile locale astfel încât acestea să-și echilibreze bugetul local, unde nu au mai fost făcute cu anumite măriri a impozitului, plus prin norme, o diferențiere în funcție de unde ai această locuire (locul unde se află locuința n.r.)”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...