Marcel Ciolacu, despre impozite: Nu se măresc cu 50%
Autor: DCBusiness Team | 06 oct 2022, 13:20
Marcel Ciolacu / Foto: Crișan Andreescu
Marcel Ciolacu / Foto: Crișan Andreescu
EXCLUSIV
Marcel Ciolacu, președintele PSD și a Camerei Deputaților, invitat la interviurile DCNews a vornit printre altele despre impozitele preconizate pentru anul 2023.

Șeful PSD a declarat că în ceea ce privește impozitele pe 2023 ”este o decizie foarte clară, care ține totuși cont de ce se întâmplă în economie. Faptul că anul viitor nu vor fi modificate impozitele. Cu alte cuvinte, nu vor fi mărite sau introduse impozite noi. Prin PNRR ne-am asumat anumite jaloane. Știți foarte bine că PNRR-ul nu și l-a asumat în mod direct Partidul Social Democrat. Amintiți-vă cât ne am chinuit să aflăm ce scrie în PNRR”, a explicat Marcel Ciolacu și a continuat spunând că: ”Vreau să vă spun că atât eu, cât și primul ministru al României aflăm de la miniștri și mai ales de la ministrul Fondurilor Europene anumite lucruri trecute în PNRR”.

Președintele PSD a mai explicat că nu se va intra în zona de reforme deoarece România și-a asumat anumite reforme prin PNRR: ”Ne-am asumat cu toții, ca stat, România, aceste reforme. Nu discutăm că vom încerca să scoatem anumite reforme din PNRR. Este exclus, dar anumite abordări adaptate crizelor suprapuse din acest moment mi se par corecte”. 

Ciolacu a explicat că trebuie scoase din Codul fiscal unele excepții deci nu este vorba de introducerea unor noi impozite și că ”din construcția PIB-ului avem veniturile cele mai mici”.

Impozitarea și digitizarea Ministerului FInanțelor

Marcel Ciolacu a mai arătat că: ”Pe impozitarea locuințelor noi ne încadrăm în 2, maximum 2,2 puncte în funcție de anul fiscal. Media europeană fiind una de 4,6 lucru asupra căruia mi s-a atras atenția de către organismele financiare internaționale. Eram obișnuiți ca pe timpul comunismului, în care toată lumea era impozitată la fel și indiferent dacă aveai în mijlocul Bucureștilor o locuință sau în mijlocul unui municipiu sau oraș să ai același impozit. Atunci am venit cu modificarea că se ia grila notarilor” a punctat Ciolacu și a continuat spunând ”Cu alte cuvinte, se ia valoarea, dar tot ceva intermedieri. Până când Ministerul de Finanțe va reuși să facă digitalizarea. În momentul acela, lucrurile automat intră într-un făgaș normal, pentru că atunci ai exact prețul de cumpărare și de încadrare la primărie. Fiind o interconectare între între ANAF și fiecare UAT în parte, s-a venit cu o plajă mărită de până la 50 la sută. Asta nu înseamnă că se măresc impozitele cu 50%. E și o descentralizare către autoritățile locale. Acești bani vin la autoritățile locale astfel încât acestea să-și echilibreze bugetul local, unde nu au mai fost făcute cu anumite măriri a impozitului, plus prin norme, o diferențiere în funcție de unde ai această locuire (locul unde se află locuința n.r.)”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Seulul a lansat primul său autobuz fără şofer

Seulul a lansat vineri prima sa linie de autobuz...

Polonia comandă două nave de spionaj de la Saab

Producătorul suedez de armament Saab a anunțat vineri un...

Deficitul bugetar a urcat la 3,37% din PIB, după 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,37%...

BMW îşi dublează investiţiile în Ungaria. Suma este uriașă

Constructorul auto german BMW AG a decis să îşi dubleze...

Tesla recheamă zeci de mii de autoturisme

Tesla recheamă în service aproape 81.000 de mașini...

Jaguar Land Rover reduce producția în Marea Britanie

Jaguar Land Rover va reduce producția de vehicule în...

OUG pentru angajări la stat și salarii majorate cu 50 %

Guvernanții își majorează lefurile cu 50% din salariul...

Compensarea muncii suplimentare în zilele de sărbători

Codul muncii stabilește că muncă suplimentară se...

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,85% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Curs valutar. Moneda națională urcă față de euro

Moneda naţională s-a apreciat, vineri, în raport cu...

Crossuri externe