Prețul carburanților. Cât costă benzina și motorina la început de săptămână
Care sunt cele mai mici și cele...
Îngrijorările provocate de semnalarea unor cazuri de tromboze, împreună cu niveluri scăzute ale trombocitelor, au determinat mai multe state europene să sisteze campaniile de vaccinare cu acest ser pe perioada investigaţiilor în cazurile respective.
'Nu există nicio dovadă că cheagurile de sânge se produc mai frecvent decât ar fi de aşteptat în absenţa vaccinării, pentru niciunul din vaccinuri', a declarat June Raine, directorul executiv al MRHA, referindu-se la vaccinurile de la AstraZeneca şi Pfizer.
Ea a afirmat că a existat un număr foarte mic de raportări ale unei forme extrem de rare de cheaguri de sânge în venele cerebrale (tromboză sinusală) apărute împreună cu niveluri scăzute ale trombocitelor după vaccinare.
'Având în vedere rata de incidenţă extrem de rară a acestor evenimente de tromboză sinusală în rândul celor 11 milioane de persoane vaccinate (cu AstraZeneca) şi întrucât nu este dovedită o legătură cu vaccinul, beneficiile vaccinului de la AstraZeneca în prevenirea bolii COVID-19, cu riscurile sale asociate de spitalizare şi deces, continuă să depăşească riscurile de potenţiale efecte secundare', a spus June Raine.
Unul din cele cinci cazuri - toate ale unor bărbaţi cu vârste între 19 şi 59 de ani - s-a soldat cu deces, potrivit lui Philip Bryan, şeful departamentului pentru siguranţa vaccinurilor din MHRA. MHRA recomandă oricărei persoane care prezintă o durere de cap ce persistă mai mult de patru zile după vaccinare, sau echimoze în altă parte decât locul vaccinării după câteva zile, ar trebui să se adreseze medicului.
Citește și REACȚIILE severe la vaccinul AstraZeneca. Norvegienii au găsit RĂSPUNSUL
Agenţia mai precizează se află în desfăşurare o analiză detaliată 'a cinci cazuri semnalate în Regatul Unit ale unui tip foarte rar şi specific de cheaguri de sânge în venele cerebrale (tromboză sinusală), apărute împreună cu niveluri scăzute ale trombocitelor (trombocitopenie)'.
Munir Pirmohamed, preşedintele Comisiei pentru medicamente de uz uman, a lăsat să se înţeleagă că, chiar dacă se va stabili o legătură între apariţia trombilor şi vaccinul administrat, aceasta nu va opri, cel mai probabil, campania din Marea Britanie. 'Dacă simţim că există o legătură cauzală, atunci s-ar putea să trebuiască să actualizăm prospectul produsului, dar, per ansamblu, nu cred că va fi necesară o pauză de orice fel în programul de vaccinare', le-a declarat el reporterilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Care sunt cele mai mici și cele...
Activitatea economică din...
Buffett și Berkshire Hathaway,...
Majoritatea participanților au...
Există însă și o veste mai...
Grupaj de știri.
Arieratele bugetului general...
Parlamentul României urmează să...
A locui în apropierea familiei...
Tarifele impuse de Donald Trump...
Piețele financiare se tem de un scenariu mai mult decât...
Bursa fascinează la fel de mult...
Vacanțele rimează uneori cu...
Cum să jonglezi între stilul chic și confortul la birou?...
Au fost angate o serie de negocieri.
Toyota Motor a anunțat că...
Privind dincolo de aspectele politice, China este o...
Cătălin Leonte, directorul...
Grupaj de știri.
Ministerul Energiei a lansat în...
Oficialii Băncii Centrale...
În contextul în care dolarul este în scădere accentuată...
Uniunea Europeană încearcă să...
Ministrul Energiei, Sebastian...
A doua putere economică mondială își propune să domine...
În deșertul arid al Arizonei,...
Ele tronează, impunătoare, în...
Linia ar urma să lege capitala, de pe malul estic al...