Marea Britanie. Schimbări la intrarea în țară din 2024

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Taxa pentru poluare din Londra, extinsă. Cartierele românilor, afectate
Taxa pentru poluare din Londra, extinsă. Cartierele românilor, afectate
Restricţiile privind lichidele şi laptopurile aflate în bagajul de mână ar putea fi eliminate de la jumătatea anului 2024 la aeroporturile din Regatul Unit, ca urmare a introducerii noilor scanere de securitate 3D, transmite joi dpa.

Începând din noiembrie 2006, lichidele din bagajul de cabină trebuie să fie transportate în recipiente de cel mult 100 de mililitri, care sunt verificate de personalul de securitate specializat din aeroporturi.

Potrivit cotidianului britanic The Times, la aeroportul londonez Heathrow Airport s-a început în 2017 introducerea scanerelor 3D, care sunt deja utilizate în aeroporturile din SUA şi care permit personalului de securitate să verifice conţinutul bagajelor de cabină şi să rotească imaginile pentru inspecţie.

BBC a adăugat că restricţiile de securitate privind lichidele şi computerele portabile din bagajul de mână ar putea fi ridicate de la jumătatea lui 2024.

''Am început extinderea zonei de securitate la terminalul 3, ce are mai multe scanere CT. Avem ca termen limită jumătatea lui 2024 de la Ministerul Transporturilor'', a explicat directorul executiv al aeroportului Heathrow, John Holland-Kaye.

Publicaţia The Times a adăugat că principalul motiv al timpilor mari de aşteptare la controlul de securitate în aeroporturi este reprezentat de pasagerii care transportă recipiente mari cu lichide în bagajul de mână.

În 2019, premierul britanic de la acea vreme Boris Johnson a anunţat un plan pentru toate aeroporturile din Regatul Unit privind introducerea noilor scanere 3D pentru bagajul de mână.

Oficialităţi guvernamentale britanice au precizat că după introducerea noului sistem de scanare practic nu se va mai aplica interdicţia asupra transportării de recipiente mai mari de 100 ml în bagajul de mână.

Ministerul Transporturilor britanic ceruse iniţial ca toate aeroporturile din Regatul Unite să fie dotate cu noile scanere de la 1 decembrie 2022, dar pandemia de COVID-19 a făcut ca acest termen să nu poată fi respectat.

Pentru luna septembrie, datele Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA) indică niveluri ale traficului de pasageri de numai 73% faţă de cele pre-pandemie.

Se schimbă banii și pașapoartele în Marea Britanie

După 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este omniprezentă în viața britanicilor, care îi simt zilnic prezența fie direct - prin portretele de pe monede, bancnote, timbre -, fie indirect - prin diverse simboluri regale aplicate pe o serie de obiecte sau produse comerciale. Odată cu dispariția ei, aceste portrete și simboluri vor fi înlocuite cu cele ale regelui Charles al III-lea, scrie BBC.

Toate cele 29 de miliarde de monede aflate în circulație în Marea Britanie au capul reginei pe ele. Cel mai recent design datează din 2015, când aceasta a împlinit 88 de ani. A fost cel de-al cincilea portret de monedă creat în timpul domniei sale.

Monetăria Regală nu va spune cum și când va începe să emită monede cu capul regelui Carol al III-lea pe ele, dar este probabil că monedele reginei vor rămâne în circulație mulți ani și că procesul de înlocuire a acestora va fi unul gradual.

Înainte ca toate monedele britanice să fie actualizate în vederea decimalizării în 1971, era normal să găsiți mai mulți monarhi pe mărunțișul dumneavoastră.

Deși nu știm cum va arăta portretul regelui, o monedă emisă în 2018 de Monetăria Regală pentru comemorarea celei de-a 70-a aniversări a regelui ne-a oferit un indiciu. Și un lucru care pare sigur este că va fi prezentat cu fața în cealaltă parte - spre stânga. Tradiția dictează că direcția în care monarhul se confruntă pe monede trebuie să alterneze pentru fiecare nou monarh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Locuri de muncă
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Unsplash
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik

pixel