Marea Britanie. Schimbări la intrarea în țară din 2024
Autor: DCBusiness Team | 24 noi 2022, 10:40
Marea Britanie. Schimbări la intrarea în țară din 2024
Marea Britanie. Schimbări la intrarea în țară din 2024
Restricţiile privind lichidele şi laptopurile aflate în bagajul de mână ar putea fi eliminate de la jumătatea anului 2024 la aeroporturile din Regatul Unit, ca urmare a introducerii noilor scanere de securitate 3D, transmite joi dpa.

Începând din noiembrie 2006, lichidele din bagajul de cabină trebuie să fie transportate în recipiente de cel mult 100 de mililitri, care sunt verificate de personalul de securitate specializat din aeroporturi.

Potrivit cotidianului britanic The Times, la aeroportul londonez Heathrow Airport s-a început în 2017 introducerea scanerelor 3D, care sunt deja utilizate în aeroporturile din SUA şi care permit personalului de securitate să verifice conţinutul bagajelor de cabină şi să rotească imaginile pentru inspecţie.

BBC a adăugat că restricţiile de securitate privind lichidele şi computerele portabile din bagajul de mână ar putea fi ridicate de la jumătatea lui 2024.

''Am început extinderea zonei de securitate la terminalul 3, ce are mai multe scanere CT. Avem ca termen limită jumătatea lui 2024 de la Ministerul Transporturilor'', a explicat directorul executiv al aeroportului Heathrow, John Holland-Kaye.

Publicaţia The Times a adăugat că principalul motiv al timpilor mari de aşteptare la controlul de securitate în aeroporturi este reprezentat de pasagerii care transportă recipiente mari cu lichide în bagajul de mână.

În 2019, premierul britanic de la acea vreme Boris Johnson a anunţat un plan pentru toate aeroporturile din Regatul Unit privind introducerea noilor scanere 3D pentru bagajul de mână.

Oficialităţi guvernamentale britanice au precizat că după introducerea noului sistem de scanare practic nu se va mai aplica interdicţia asupra transportării de recipiente mai mari de 100 ml în bagajul de mână.

Ministerul Transporturilor britanic ceruse iniţial ca toate aeroporturile din Regatul Unite să fie dotate cu noile scanere de la 1 decembrie 2022, dar pandemia de COVID-19 a făcut ca acest termen să nu poată fi respectat.

Pentru luna septembrie, datele Asociaţiei Internaţionale de Transport Aerian (IATA) indică niveluri ale traficului de pasageri de numai 73% faţă de cele pre-pandemie.

Se schimbă banii și pașapoartele în Marea Britanie

După 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii este omniprezentă în viața britanicilor, care îi simt zilnic prezența fie direct - prin portretele de pe monede, bancnote, timbre -, fie indirect - prin diverse simboluri regale aplicate pe o serie de obiecte sau produse comerciale. Odată cu dispariția ei, aceste portrete și simboluri vor fi înlocuite cu cele ale regelui Charles al III-lea, scrie BBC.

Toate cele 29 de miliarde de monede aflate în circulație în Marea Britanie au capul reginei pe ele. Cel mai recent design datează din 2015, când aceasta a împlinit 88 de ani. A fost cel de-al cincilea portret de monedă creat în timpul domniei sale.

Monetăria Regală nu va spune cum și când va începe să emită monede cu capul regelui Carol al III-lea pe ele, dar este probabil că monedele reginei vor rămâne în circulație mulți ani și că procesul de înlocuire a acestora va fi unul gradual.

Înainte ca toate monedele britanice să fie actualizate în vederea decimalizării în 1971, era normal să găsiți mai mulți monarhi pe mărunțișul dumneavoastră.

Deși nu știm cum va arăta portretul regelui, o monedă emisă în 2018 de Monetăria Regală pentru comemorarea celei de-a 70-a aniversări a regelui ne-a oferit un indiciu. Și un lucru care pare sigur este că va fi prezentat cu fața în cealaltă parte - spre stânga. Tradiția dictează că direcția în care monarhul se confruntă pe monede trebuie să alterneze pentru fiecare nou monarh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Seulul a lansat primul său autobuz fără şofer

Seulul a lansat vineri prima sa linie de autobuz...

Polonia comandă două nave de spionaj de la Saab

Producătorul suedez de armament Saab a anunțat vineri un...

Deficitul bugetar a urcat la 3,37% din PIB, după 10 luni

Deficitul bugetului general consolidat a urcat la 3,37%...

BMW îşi dublează investiţiile în Ungaria. Suma este uriașă

Constructorul auto german BMW AG a decis să îşi dubleze...

Tesla recheamă zeci de mii de autoturisme

Tesla recheamă în service aproape 81.000 de mașini...

Jaguar Land Rover reduce producția în Marea Britanie

Jaguar Land Rover va reduce producția de vehicule în...

OUG pentru angajări la stat și salarii majorate cu 50 %

Guvernanții își majorează lefurile cu 50% din salariul...

Compensarea muncii suplimentare în zilele de sărbători

Codul muncii stabilește că muncă suplimentară se...

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,85% pe an

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Crossuri externe