Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Este puțin mai mult decât salariul minim în Franța. Un venit de bază universal de 1.600 de lire sterline (aproximativ 1.865 de euro) va fi testat pentru prima dată în Anglia, în cadrul unui program pilot. Treizeci de persoane vor primi această sumă, fără condiții, în fiecare lună timp de doi ani, și vor fi monitorizate pentru a studia efectele acesteia asupra vieții lor, relatează „The Guardian”.
Citat de cotidianul englez, Will Stronge, directorul think tank-ului Autonomy care susține proiectul, este entuziasmat de această anvelopă salarială: „Este o sumă substanțială. Vrem să vedem ce efect va avea această sumă forfetară necondiționată asupra sănătății mentale și fizice a oamenilor, indiferent dacă aleg să lucreze sau nu”, a spus el
Un proiect estimat la 1,8 milioane de euro
Participanții vor fi selectați aleatoriu dintr-un grup de voluntari, cu 20% din locuri rezervate persoanelor cu dizabilități. Totodată, un alt grup, care nu va beneficia de acest venit de bază va fi urmărit pentru a compara experiențele trăite în cei doi ani ai experimentului. Nu a fost comunicată încă data la care va demara acest test, pentru că încă se mai caută surse de finanțare a proiectului, estimat la peste 1,8 milioane de euro.
„Societatea noastră va avea nevoie de o formă de venit de bază în anii următori, având în vedere schimbările climatice, perturbările tehnologice și tranziția industrială care se profilează. pe orizont. De aceea este atât de important să se stabilească baza de dovezi și să se implice publicul acum, astfel încât terenul să fie bine pregătit pentru implementare la nivel național. De asemenea, think tank-ul Autonomy a fost implicat în experimentele la scară largă cu săptămâna de patru zile din Anglia, care s-au bucurat de mare succes”, a explicat Stronge.
„The Guardian” reamintește că susținătorii venitului de bază universal susțin că acesta poate oferi o potențială soluție la insecuritatea de pe piața muncii, sărăcia și excluziunea socială. Detractorii săi, regretă costul acestuia și cer ca ajutorul să fie vizat.
Proiecte-pilot similare există și în alte țări. În Țara Galilor, guvernul a instituit un program care prevede plata a 1.600 de lire sterline pe lună timp de doi ani tinerilor care părăsesc protecția copilului. În Franța, subiectul a fost discutat în timpul alegerilor prezidențiale din 2017, cu o ambiție mai limitată și sub denumirea de „venit universal din activitate”. Dar până acum nu a rezultat nimic concret.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...