”Evident, nu este nici sustenabil, nici echitabil, ca platformele digitale să poată genera beneficii substanțiale în Marea Britanie fără să plătească taxe aici, locul unde își desfășoară activitățile”, a spus ministrul de finanțe, Philip Hammond, care a prezentat în Parlament proiectul său de buget.
Noua taxă, astfel concepută încât să vizeze mai degrabă marile companii din IT decât start-upurile, va intra în vigoare în aprilie 2020 și, potrivit oficialului, va aduce un plus de 400 milioane lire sterline (450 milioane euro).
Societățile care înregistrarează profituri vor fi taxate cu 2% din cifra de afaceri generată de utilizatorii britanici. Sub incidența acestei măsuri vor intrat platforme numerice, precum motoare de căutare, rețele sociale și unități de piață online, care realizează o cifră de afaceri globală de cel puțin 500 milioane lire sterline.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Preşedintele Cartel Alfa,...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Creşterea cotei generale de...
Medicina evoluează permanent,...
Să alegi un fierăstrău...
Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...
Într-un mediu de afaceri...
Premierul Ilie Bolojan a...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
România se pregătește pentru un...
Joi, de la ora 12.00, în...
Achizițiile publice și...
Prețul cuprului urcă la un...
Banca britanică HSBC a revizuit...
Aproape 40% dintre angajații...
Ministerul Finanțelor lansează...
Creşterea taxelor fără o...
Curs valutar BNR, 2 iulie 2025.