Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Mediul a afaceri a avut mult de suferit din cauza pandemiei de COVID-19, iar zona HoReCa și în special turismul au primit lovitură după lovitură și ajutor minim din partea statului român.
Mohammad Murad a vorbit vorbi despre modul în care pandemia şi restricţiile impuse de către autorităţi au afectat firmele din ţara noastră, despre proiectele pentru anul 2022 şi pentru viitor, dar şi despre soluţiile pe care le-a identificat pentru ca firmele din România să treacă mai uşor peste criză iar oamenii să-şi păstreze locurile de muncă.
Întrebat care este sprijinul pe care l-au primit de la autorități și la Ministerul Turismului, Mohammad Murad a spus că: "avem un Minister nou înființat. Guvernul trecut nu am avut Minister. Aici depinde de persoane și dacă au persoana potrivită pe care să o pună la un astfel de Minister.
Norocul nostru este acum că avem Minister al Turismului și IMM (n.r. MAT – Ministerul Antreprenoriatului și Turismului) și am fost sprijiniți. Din cele întâmplate și promise în 2020 ne-au dat o parte din bani, undeva la 20% din pierderile pe care le-am avut. Sunt binevenite și acești 20%, ne bucură foarte mult că am primit o gură de oxigen, dar cred că față de alte țări europene nu ne putem compara.
Asta e problema noastră numărul 1! Că întotdeauna suntem îndrumați să devenim o țară europeană, dar printr-o singură latură, cea de stat, latura de legi și mai puțin pe latura cea mai importantă, că suntem o țară capitalistă, adică zona de afaceri.
Eu acum vreo trei, patru ani de zile am avut o experiență în care am pus pe hârtie, erau două pagini... una despre fondurile date de Guvern nerambursate, ajutor de stat și am făcut o separare pe care am dreptul să o fac. Pe o hârtie era capitalul străin și multinaționalele care sunt binevenite în țară și fără care nu se poate, pentru că avem nevoie ca să fim mai credibili.
Pe a doua pagină erau firmele românești. Nicio companie românească nu a primit niciun ajutor din partea statului, față de multinaționale care au primit. Au fost peste 21 de companii cu capital străin care au primit ajutor. Lucrul ăsta se repetă de 10 - 15 ani. Aici trebuie să punem punct!".
"Firmele românești nu sunt doar firme care fac evaziune fiscală. Sunt care fac... și firme străine, și firme românești. Dar noi nu suntem credibili în piață! E un lucru pe care nu-l înțeleg. M-aș bucura foarte mult să văd măcar o dată în 360 de zile un prim-ministru, un președinte care să facă o vizită la firme cum a făcut Merkel ani de zile. Să se ducă la firmele românești pentru susținere morală", a completat omul de afaceri, în exclusivitate pentru DC BUSINESS și DC NEWS.
Vezi mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...