Marea PROBLEMĂ a României. Mohammad Murad, dezvăluire: Aici trebuie să punem PUNCT! Lucrul ăsta se repetă de 10-15 ani

Autor: Giorgiana Croitoru
Data actualizării:
Data publicării:
Mohammad Murad
Mohammad Murad
EXCLUSIV
Omul de afaceri Mohammad Murad este invitatul zilei la DC NEWS și DC BUSINESS.

Mediul a afaceri a avut mult de suferit din cauza pandemiei de COVID-19, iar zona HoReCa și în special turismul au primit lovitură după lovitură și ajutor minim din partea statului român. 

Mohammad Murad a vorbit vorbi despre modul în care pandemia şi restricţiile impuse de către autorităţi au afectat firmele din ţara noastră, despre proiectele pentru anul 2022 şi pentru viitor, dar şi despre soluţiile pe care le-a identificat pentru ca firmele din România să treacă mai uşor peste criză iar oamenii să-şi păstreze locurile de muncă.

Întrebat care este sprijinul pe care l-au primit de la autorități și la Ministerul Turismului, Mohammad Murad a spus că: "avem un Minister nou înființat. Guvernul trecut nu am avut Minister. Aici depinde de persoane și dacă au persoana potrivită pe care să o pună la un astfel de Minister.

"Asta e problema noastră numărul 1! Lucrul ăsta se repetă de 10-15 ani"

 

Norocul nostru este acum că avem Minister al Turismului și IMM (n.r. MAT – Ministerul Antreprenoriatului și Turismului) și am fost sprijiniți. Din cele întâmplate și promise în 2020 ne-au dat o parte din bani, undeva la 20% din pierderile pe care le-am avut. Sunt binevenite și acești 20%, ne bucură foarte mult că am primit o gură de oxigen, dar cred că față de alte țări europene nu ne putem compara.

Asta e problema noastră numărul 1! Că întotdeauna suntem îndrumați să devenim o țară europeană, dar printr-o singură latură, cea de stat, latura de legi și mai puțin pe latura cea mai importantă, că suntem o țară capitalistă, adică zona de afaceri. 

Eu acum vreo trei, patru ani de zile am avut o experiență în care am pus pe hârtie, erau două pagini... una despre fondurile date de Guvern nerambursate, ajutor de stat și am făcut o separare pe care am dreptul să o fac. Pe o hârtie era capitalul străin și multinaționalele care sunt binevenite în țară și fără care nu se poate, pentru că avem nevoie ca să fim mai credibili.

Pe a doua pagină erau firmele românești. Nicio companie românească nu a primit niciun ajutor din partea statului, față de multinaționale care au primit. Au fost peste 21 de companii cu capital străin care au primit ajutor. Lucrul ăsta se repetă de 10 - 15 ani. Aici trebuie să punem punct!".

"Firmele românești nu sunt doar firme care fac evaziune fiscală. Sunt care fac... și firme străine, și firme românești. Dar noi nu suntem credibili în piață! E un lucru pe care nu-l înțeleg. M-aș bucura foarte mult să văd măcar o dată în 360 de zile un prim-ministru, un președinte care să facă o vizită la firme cum a făcut Merkel ani de zile. Să se ducă la firmele românești pentru susținere morală", a completat omul de afaceri, în exclusivitate pentru DC BUSINESS și DC NEWS.

 

Vezi mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Certificat de înregistrare fiscală / Ilustrație: DCBusiness
Sebastian Burduja
Oameni de afaceri / Foto: Freepik
Donald Trump
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Locuri de muncă
Un cuplu semnează un contract / Foto: Freepik
Bitcoin / Foto: Unsplash
Elon Musk / FOTO: Facebook
Curs valutar / Foto: DCBusiness
Santierul Naval Mangalia
Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos
Reactorul EAST / Foto: HFIPS
Strângere de mână / FOTO: Freepik

Deficit record în România, în contrast cu trendul european

Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...

Ilie Bolojan / FOTO: Captură ecran
Beijing / FOTO: Freepik
Mină de suprafață / Foto: Pexels

Producţia de cărbune a României s-a prăbuşit

Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...

Dolari / Foto: Freepik
TikTok / sursa foto: Pexels.com / cottonbro studio
ANAF / Foto: DCBusiness
Adrian Negrescu / Foto: arhiva personală
Acord între Statele Unite și Uniunea Europeană privind TAXELE vamale pentru oţel şi aluminiu
Christel SCHALDEMOSE
ECOFIN / Foto: Comisia Europeană
foto: pexels.com

Cum s-a văzut în Coreea de Nord învestirea lui Donald Trump

Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...

Mina de litiu Shevchenkivske
Tineri oameni de afaceri / Foto: Freepik

pixel