Potrivit unor documente interne consultate de Reuters, băncile din diferite regiuni adoptă metode diferite pentru a asigura succesul revenirii la birou, inclusiv prin introducerea unor modele de lucru hibride şi prin încurajarea vaccinării.
În SUA, grupul bancar Wells Fargo & Co a anunţat încă din luna martie că va începe să îşi readucă angajaţii la birouri după Labor Day (-Ziua Muncii, care în SUA se sărbătoreşte în prima zi de luni a lui septembrie- nr.), ca urmare a faptului că vaccinurile sunt din ce în ce mai disponibile. Însă banca evaluează dacă va permite anumitor divizii din SUA să revină la birou înainte de Labor Day.
Banca de investiţii Goldman Sachs Group Inc intenţionează să îşi aducă angajaţii din SUA înapoi la birou încă de la mijlocul lunii iunie. De asemenea, JPMorgan Chase & Co, cea mai mare bancă din SUA, îşi va aduce angajaţii înapoi la birou începând din luna iulie, pe baza unui sistem de rotaţie, şi intenţionează să menţină un grad de ocupare a birourilor de 50%.
În Marea Britanie, directorul general de la Barclays, Jes Staley a spus că banca va adopta un model de lucru hibrid şi îşi va reduce volumul spaţiilor de birouri dar îşi va menţine birourile principale de la Londra şi New York. De asemenea, rivalul HSBC Holdings a anunţat şi el că intenţionează să îşi reducă amprenta globală de birouri cu aproximativ 40% pe măsură ce va trece la un model de lucru hibrid pentru majoritatea angajaţilor săi. În schimb, Lloyds Banking Group, cea mai mare bancă britanică, speră să reia munca la birou, într-un proiect pilot care va cuprinde aproximativ 5.000 de angajaţi şi se va derula în vara acestui an, după ce restricţiile impuse de Guvernul de la Londra vor permite acest lucru.
Citește și Cursul valutar anunțat de BNR. Evoluția LEULUI și a AURULUI
Deutsche Bank, cel mai mare grup bancar din Germania, le-a spus angajaţilor de la birourile din Londra că intenţionează să-i readucă la birou începând din 21 iunie, dacă restricţiile vor fi relaxate până atunci. De asemenea, bancherii care lucrează la divizia de investiţii a Deutsche Bank din SUA au fost informaţi că se pot aştepta să fie rechemaţi la birou după Labor Day.
În Elveţia, grupul bancar Credit Suisse a lansat în luna iulie a anului trecut un program global de evaluare a diferitelor opţiuni pentru munca de acasă, evaluare care ar urma să influenţeze viitoarele modele de lucru. Între timp banca a monitorizat şi adaptat acordurile de muncă în conformitate cu recomandările locale. În ceea ce priveşte rivalul UBS, preşedintele Axel Weber a spus în luna mai că flexibilitatea va rămâne o caracteristică importantă a programului de lucru adoptat în viitor de cea mai mare bancă elveţiană. Revenirea la birou diferă de la o regiune la alta, în funcţie de recomandările autorităţilor locale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...