Extras de carte funciară gratis. ANCPI face precizări
Proprietarii de imobile nu vor mai plăti taxa pentru...
Anul acesta, acţiunile băncilor au crescut în general cu două cifre, pe fondul programelor de răscumpărare de acţiuni, care au fost posibile după ani de acumulare de capital, restructurări, reduceri de costuri şi o politică de sprijin din partea băncii centrale, ceea ce a majorat profiturile lor.
Deutsche Bank, Lloyds şi Barclays vor prezenta săptămâna aceasta rezultatele financiare din trimestrul trei din 2024, în timp ce UBS şi HSBC sunt printre cele care le vor raporta săptămâna viitoare. Cifrele ar urma să arate continuarea profitabilităţii, activitatea de investiţii bancare robustă compensând presiunile asupra marjelor de profit şi cererea slabă pentru credite în rândul consumatorilor şi companiilor.
Dar investitorii vor mai mult. Pe lângă dovezi privind rezilienţa calităţii activelor, ei caută strategii mai accentuate, reduceri de costuri şi performanţe peste aşteptări, în pofida creşterii reduse a economiei globale.
Tranzacţiile au fost principalul subiect analizat de Consiliile de Administraţie ale băncilor în ultimele trei luni. BNP Paribas a achiziţionat AXA Investment Managers, iar UniCredit şi-a majorat participaţia deţinută la grupul german Commerzbank, sporind aşteptările unei consolidări transfrontaliere.
"Estimările sugerează că ar putea fi expuse pericolului venituri nete din dobânzi de 600 miliarde de euro, în primul semestru din 2025 dacă Banca Centrală Europeană reduce dobânzile în linie cu previziunile", a apreciat Filippo Maria Alloatti, director în cadrul Credit at Federated Hermes.
Vânzările participaţiilor deţinute de guverne în bănci, achiziţionate în timpul crizei financiare, au înlăturat unul dintre obstacolele în calea finalizării tranzacţiilor, deşi rămân altele, se arată într-un raport al agenţiei de evaluare financiară Scope Ratings.
Philippe Bodereau, director în cadrul PIMCO, susţine că băncile europene fac parte din două categorii: cele care au potenţial să urmeze exemplul celor din SUA în privinţa unei rentabilităţi a capitalurilor proprii de peste 10%, şi cele care nu trec de acest prag.
UBS şi Barclays ar urma să raporteze în trimestrul trei din 2024 o redresare a veniturilor din investiţii bancare, domeniu în care rivalele americane JP Morgan, Morgan Stanleyşi Goldman Sachs au depăşit aşteptările.
Ca şi în cazul băncilor din SUA, cele din Europa nu ar urma să arate o deteriorare semnificativă a calităţii activelor, iar temerile s-au atenuat în legătură cu efectele asupra capitalului în urma problemelor din sectorul imobiliar comercial, se arată într-un raport al agenţiei de evaluare financiară Moody's.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Proprietarii de imobile nu vor mai plăti taxa pentru...
Grupaj de știri.
Ministrul Muncii, Simona...
Ministrul Muncii, Simona...
Investitorii au afișat un...
Daniela Dărăban, directorul executiv al Federației...
O măsură ce se va aplica în conformitate cu unordin al...
Ministrul Muncii, Simona...
În 2025, războiul cipurilor...
BNR a comunicat cursul valutar...
Este concluzia unui sondaj Reuters realizat în rândul...
Anunțul a fost făcut marți de guvernul de la Kiev, citat...
Primul trimestru tocmai s-a...
Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații...
Regina Maria, una dintre cele...
Au scăzut rezervele valutare...
Aurul a atins marți un nou...
Kremlinul a venit cu precizări...
Reuters a realizat o cronologie...
Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității...
Norvegia revine pe radarul geopolitic european, pe...
Sebastian Burduja a ţinut să...
Uniunea Europeană se pregătește...
Turismul european spre SUA...
Prin Ordinul ANAF nr. 355/2024,...