Marile companiile au decis să adopte politica transparenței totale
Autor: Georgel Simionică
Data publicării:
Schimbare radicală de abordare a marilor companii
Schimbare radicală de abordare a marilor companii
Pe măsură ce tot mai multe state sin SUA și orașe solicită includerea unor intervale de salarizare în anunțurile de angajare, crește presiunea asupra companiilor pentru ca acestea să furnizeze aceste informații pentru toate posturile vacante din SUA, nu doar acolo unde acest lucru este este cerut prin lege.

Unele companii care adoptat timpuriu această măsură, printre acestea numărândeu-se Airbnb Inc. care publică deja aceste informații în toate anunțurile sale, iar Microsoft Corp. a promis că va începe să impună această nouă regulă de anul viitor, atunci când acest lucru va deveni lege în statul său de origine, Washington. Dar, pe măsură ce numărul orașelor și statelor care adoptă legi privind transparența salarială crește, tot mai mulți angajatori adoptă această practică.

Până în prezent, Colorado, Washington, California și New York City au adoptat reglementări privind transparența salarială. Legislativul statului New York a adoptat, de asemenea, o lege similară care, dacă va fi semnată de guvernator, va intra în vigoare 270 de zile mai târziu. În plus, Connecticut, Nevada și Maryland au reglementări care impun ca informațiile privind salarizarea să fie împărtășite solicitanților de locuri de muncă la cerere, iar Rhode Island urmează în curând să le urmeze.

Secretomania devine interzisă

Scopul final al acestor legi este de a ajuta grupurile subplătite și subreprezentate din punct de vedere istoric - cum ar fi femeile și persoanele de culoare - să aibă o șansă mai bună de a obține o remunerație echitabilă. Înarmați cu date, aceștia pot intra în procesul de angajare cu o idee despre ceea ce ar putea câștiga, în loc să fie nevoiți să negocieze în orb. Diferența de remunerare la nivel național pentru femeile din SUA s-a oprit la aproximativ 83 de cenți la dolar pentru femei. Pentru anumite grupuri minoritare, este mult mai rău, potrivit Biroului de recensământ al SUA și Biroului de statistică a muncii din SUA. 

Cele mai multe companii spun că îndeplinesc cerințele legilor în toate jurisdicțiile de angajare, dar nu reușesc să divulge remunerațiile la nivel național. Pentru locurile de muncă care se promovează ca fiind echitabile și progresiste, reticența în a împărtăși datele privind salariile poate îndepărta angajații și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, a declarat Tauseef Rahman, partener la firma de consultanță Mercer, care a studiat evoluția transparenței salariale. 

"Există un risc de ipocrizie", a spus el. "O companie care se laudă cu echitatea salarială, dar respectă doar strictul necesar pentru transparența listelor de locuri de muncă, transmite un mesaj contradictoriu: "Vorbești mult despre X, dar nu spui nimic despre Y. De ce?"".

Reacțiile marilor companii

Reprezentanții Airbnb a declarat la 15 septembrie că, începând din acest an, împărtășește intervalele de angajare cu salariul de bază pentru anunțurile de angajare din SUA, cu planuri de a extinde acest lucru la rolurile deschise cu sediul în anumite țări din afara SUA în 2023.

Și Google al Alphabet Inc. a început să listeze intervale de salarizare cu anunțurile de angajare naționale la 1 noiembrie.

Compania de plăți American Express a început să afișeze salariile cu toate anunțurile de angajare înainte de termenul limită de 1 noiembrie din New York. American Express dezvăluie, de asemenea, salariul mediu pentru angajații săi existenți.

Banca Citigroup început să afișeze intervale salariale cu toate anunțurile de angajare la 20 octombrie. Citigroup a fost, de asemenea, printre primele companii care au dezvăluit diferența mediană de salarizare între femei și bărbați pentru angajații din SUA, ceea ce nu este obligatoriu prin lege.

Site-ul de turism Grupul Expedia va începe să afișeze intervale salariale pentru toate rolurile din SUA începând cu 1 ianuarie 2023.

International Business Machines (IBM) a început să afișeze informații despre salarii cu toate anunțurile de angajare la 1 noiembrie.

Compania de tehnologi Microsoft a declarat că va începe să afișeze salariile cu toate posturile noi de muncă începând cu 2023. Microsoft dezvăluie, de asemenea, salariul mediu în funcție de sex și rasă pentru forța sa de muncă din SUA. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel