Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Autoritățile din orașul asediat Mariupol declară că până la 90% din clădirile din oraș au fost distruse de forțele rusești. Aproximativ 30.000 de persoane au părăsit orașul, în timp ce peste 350.000 de oameni ar fi încă în adăposturile din oraș. Lesia Vasylenko, un parlamentar ucrainean, a scris pe Twitter că orașul este „distrus din cer".
Mesajul vine în contextul în care echipele de salvare din oraș încearcă să scoată supraviețuitorii atacului asupra unui teatru, unde aproximativ 1.000 de persoane - în principal femei și copii - se ascundeau într-un adăpost antiaerian, anunță BBC. Salvarea are loc pe fondul unor bombardamente intense din partea forțelor rusești la periferia orașului.
Pe de altă parte, autoritățile din Mariupol spun că aproximativ 30.000 de persoane au părăsit orașul până în prezent, potrivit Reuters. Consiliul local estimează că peste 350.000 de persoane sunt încă adăpostite în oraș. Orașul-port este încercuit de forțele rusești și a fost supus unora dintre cele mai intense bombardamente din timpul conflictului.
Reuters raportează cozi lungi de mașini care se îndreaptă spre nord de Mariupol, unele cu afișe pe care scrie „copii", în limba rusă. Oficialii ucraineni spun că locuitorii au fost blocați în oraș de bombardamente, fără încălzire, electricitate și apă curentă în cea mai mare parte a ultimelor două săptămâni, informează Mediafax.
uverne europene au abordat administraţia SUA şi contractori din industria americană de apărare cu o 'listă de cumpărături' pe care se află drone, rachete antiaeriene şi antitanc, în condiţiile în care invazia rusă în Ucraina determină o revigorare a solicitărilor de armamente americane, notează joi Reuters.
Germania, care se apropie de încheierea unui contract pentru 35 de avioane de luptă F-35 cu Lockheed Martin Corp, s-a interesat de sisteme de apărare împotriva rachetelor balistice, au afirmat surse familiarizate cu situaţia.
Între timp, Polonia vrea să achiziţioneze urgent sisteme sofisticate de drone Reaper din Statele Unite, a declarat un oficial guvernamental polonez în această săptămână.
Cereri vin şi de la alte ţări din Europa de Est, unde aliaţii sunt dornici să cumpere armamente pe care Ucraina le-a folosit cu succes împotriva forţelor ruse, inclusiv rachete antiaeriene Stinger şi rachete antitanc Javelin, au indicat două surse.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...