Marius Budăi: BNR îl dă de gol pe Florin Cîțu
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Fostul ministru a prezentat cifre
Fostul ministru a prezentat cifre
  • Fostul ministru a prezentat cifre
Fostul mininstru al Muncii, Marius Budăi, critică politica promovată de ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, afirmând. într-o postare pe Facebook, că face ”împrumuturi haotice și la dobânzi tot mai mari”. 

”BNR îl dă de gol pe Cîțu! Premierul dezertor stabilește "performanță" după "performanță", scrie Marius Budăi în postarea lui, arătând că în luna aprilie a mai împrumutat 3,7 miliarde de lei de la băncile locale!

”Împrumuturi haotice și la dobânzi tot mai mari. Dobânzile la care se împrumută au crescut în medie cu 13-15% față de acum 2 luni. Este exact cum ne-a promis - "urmează lucruri fantastice", constată fostul ministru.

Citește și Budăi: Guvernați, nu mințiți! România este în comă economică

Din moment ce se plânge într-una că nu are bani, știe cineva ce a făcut cu banii? În economie nu se văd cu siguranță, din moment ce măsurile lipsesc cu desăvârșire. Să-i propunem și câteva idei:

1. Stimul de reinserție pentru angajații care își reiau locul de muncă - 1300 de lei net (de exemplu) pentru fiecare salariat, dat angajatorului;

2. Se pot acorda ajutoare de minimis de 200.000 de euro sprijin direct acordat IMM-urilor - sectorial, pe bază de analize ca să ai un impact în economie;

3. Ajutoare de stat pentru marile companii - sectorial, pe bază de analize ca să ai un impact în economie;

4. Investiții în petrochimie, care ar reduce deficitul comercial cu 45%;

5. Investiții în sistemul național de irigații - 3 milioane de hectare se aprovizionează din Dunăre. Dar mai important este să vii cu investiții și să asiguri apa pentru iritații din cădere liberă, adică din munte spre campie. Acest aspect ar permite ca râurile Argeș, Jiu, Olt, Ialomița și Siret să asigure încă 3 milioane de hectare;

6. Să folosim acest moment ca și un moment zero. Astfel, restructurezi economia, serviciile și mai ales, te duci către economia productivă (Indistria alimentară, industria energetică, industria petrochimică, rafinărie, industria manufacturieră) și infrastructură;

7. Pe de altă parte este importantă creșterea puterii de cumpărare, sau măcar menținerea ei. Un venit minim universal care să se adreseze la peste 4 milioane de persoane din categoriile vulnerabile, aflate în risc de sărăcie, așa cum au majoritatea statelor europene din zona euro. Ar fi necesar de implementat pentru că asigură cumpărarea ofertei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel