Marius Budăi: ”Trebuie să avem grijă de cei mai vulnerabili”. Ce măsuri de protecție sunt vizate
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Marius Budăi / Foto: gov.ro
Marius Budăi / Foto: gov.ro
Marius Budăi, ministrul Muncii, a făcut câteva precizări legate de măsurile de protecție socială pe care Guvernul are în plan să le aplice.

Ministrul a explicat că: ”Trebuie să știe că prezența PSD în acel guvern este garanția că, așa cum am implementat pachetul social la început de guvernare, ne vom bate în continuare să protejăm în primul și în primul rând, categoriile vulnerabile. Suntem într-adevăr într-o situație nu foarte confortabilă. Trebuie să avem grijă de cei mai vulnerabili. Concomitent cu acest nou pachet social pe care îl pregătim să luăm măsurile necesare în economie. Luni va fi ziua finală, unde se va lua decizia în coaliție și cu siguranță pe lângă măsurile din pachetul social vă garantez că o să vedeți și măsuri în domeniul economic”.

Oficialul a mai adăugat că: ”Vreau să vă spun că sunt circa 13 milioane de cetățeni români care vor beneficia de ajutor din partea statului, adică peste jumătate din populația României. Vorbim aici de copii care încasează acea bursă socială. Noi trebuie să facem tot posibilul să prevenim abandonul școlar. Vorbim de persoanele cu dizabilități, vorbim aici și de pensionari până la un anumit plafon. Să vedem, decizia de luni. Vorbim de salariații cu salariul minim. Vorbim practic de veniturile cele mai mici,  care au mare nevoie de sprijin. Acuma ca statul să ne demonstreze că într adevăr toți cetățenii acestui stat.

Citește și: Marius Budăi: Avem Strategia Naţională privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi

Marius Budăi l-a criticat pe fostul premier spunând că: ”Cel are a preluat România cu datoria publică la 37-38 % și a predat-o când a plecat de la Guvern la 49 % ne arată acum că este îngrijorat”. 

Ministrul a mai declarat că: ”Noi trebuie să luăm măsurile pe care suntem obligați să le luăm, măsuri care să fie pe două paliere. Una ceea de care vorbim, de pachetul social,  a doua din domeniul economic și măsurile care să vină în sprijinul angajatorilor, în primă fază, să apere locurile de muncă. Miercuri în ședința de guvern am și aprobat acea ordonanță de urgență, de exemplu, care prevede șomajul tehnic pentru cei afectați de războiul din Ucraina și pentru cei care sunt afectați și de sancțiunile împotriva Rusiei. Ne gândim să prelungim Kurzarbeit până la sfârșitul anului. Vrem să venim cu măsuri de protecție socială atât pentru angajat cât și pentru angajatori. Asta este în primă fază. Mai avem câteva măsuri în agricultură și în economie dar vor fi aprobate în coaliția politică luni cât și în Guvern și cu siguranță vom comunica transparent”, a conchis ministrul Muncii într-o intervenție la RTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rușii bogați au o nouă problemă logistică legată de avere

Invazia declanșată de Putin în Ucraina a provocat recent...

Bursa a închis ziua așa cum a și început-o, în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere...

ELCEN vrea să construiască un cartier în Grozăvești

ELCEN îşi propune să construiască un cartier la CET...

Prețul unui metal folosit pentru computere a explodat

Este vorba despre indiu, cel mai moale metal, care nu...

Apple dezvăluie o nouă gamă de iPad, mai eficientă

După un an și jumătate fără niciun anunț pe iPad-uri,...

Drone militare: Marocul decolează cu o compania israeliană

Compania israeliană BlueBird Aero Systems, care...

OpenAI va detecta imaginile create cu AI generativă

Concret, este vorba despre un instrument nou al celor de...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...


pixel