Martin Scorsese revoluționează Hollywood-ul! Impune altfel de finanțări
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Este vremea schimbării
Este vremea schimbării
Niels Juul, producătorul executiv din spatele filmului The Irishman, vrea să ocolească sistemul de finanțare care, în opinia sa, favorizează marile francize în detrimentul filmelor independente.

Goana după NFT-uri ajunge la Hollywood. ”A Wing and a Prayer” (O aripă și o rugăciune), următorul lungmetraj al producătorului Martin Scorsese, ar trebui să fie finanțat în întregime din vânzarea de jetoane nefungibile.

Contribui, nu rămâi nerăsplătit

Fie că sunt simpli fani sau investitori instituționali, persoanele care care dețin aceste certificate digitale de proprietate și care vor dori să intre în joc, vor primi în schimb o parte din profiturile de box-office ale filmului. De asemenea, vor avea onoarea de a-i întâlni pe principalii protagoniști ai filmului, să asiste la premieră și, în egală măsură, să viziteze studiourile de filmare.

Ideea acestei noi metode de finanțare îi aparține lui Niels Juul, producătorul executiv din spatele filmului The Irishman, care lucrează în prezent cu Scorsese la următorul său film pentru Apple, ”Killers of the Flowers Moon”, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal.

O companie specială

Niels Juul speră să strângă între 8 și 10 milioane de dolari prin vânzarea a 10.000 de NFT-uri pentru a-și finanța proiectele. De altfel, în acest scop, el a înființat o companie de producție numită NFT Studios.

Citește și Reclama care i-a adus Angelinei Jolie o sumă uriașă de bani

Citește și Cât costă apartamentul în care locuiește Mihai Bendeac. Suma e colosală

Citește și Andrei Aradits, investiție majoră în pandemie: Eu fac parte din oamenii norocoși

Scopul este de a ocoli un sistem care, în opinia sa, favorizează marile francize ale renumitelor case de producție de la Hollywood, în detrimentul filmelor independente. Succesul lor este mai nesigur și finanțarea lor durează adesea ani de zile.

Cu toate acestea, Niels Juul nu este singurul care se află pe valul NFT. Acest nou mod de monetizare a proprietății intelectuale îi face să saliveze și pe marile studiouri. La sfârșitul lunii noiembrie, de exemplu, Warner Bros a scos la vânzare 100.000 de NFT-uri din franciza Matrix.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel