Ce este FNGCIMM? Cătălin Leonte: Un instrument ce permite reducerea prețului dobânzii
Cătălin Leonte, Director...
Principalul motiv de discordie în negocieri este că statele membre au convenit între ele în cadrul Consiliului UE asupra unui buget de 153,1 de miliarde de euro pentru anul viitor, în timp ce parlamentarii europeni vor un buget mai ambiţios, cu cheltuieli de 159,1 miliarde de euro.
Cele două părţi au timp până luni la miezul nopţii (23.00 GMT) pentru a ajunge la un compromis asupra bugetului pe anul viitor, în caz contrar Comisia Europeană fiind nevoită să avanseze o nouă propunere.
Bettina Hagedorn, secretar de stat în Ministerul german al Finanţelor, a declarat că e optimistă că nu se va ajunge la întocmirea unei noi propuneri, afirmând că cele două părţi "nu mai sunt foarte departe" în poziţiile lor.
Ea a mai spus că există un acord general de a spori alocările pentru combaterea schimbării climatice, cercetare şi dezvoltare şi abordarea provocărilor legate de migraţie. Chestiunile rămase vor fi probabil depăşite, a adăugat ea.
Dăianu: Moneda comună are nevoie de o zonă euro robustă
Monika Hohlmeier, membră a Parlamentului European, a părut şi ea optimistă, potrivit DPA. "Simţim că avem obligaţia de a livra până luni", a spus ea, exemplificând schimbarea climatică, politicile pentru tineret şi digitalizarea drept priorităţi parlamentare.
Statele membre UE au rezervat o mare parte din buget pentru circumstanţe neprevăzute, în parte pentru a acoperi costul economic al unui eventual Brexit fără acord dar şi pentru cazul în care Turcia are nevoie de fonduri UE suplimentare pentru a-i găzdui pe refugiaţi.
Pe de altă parte, PE ar vrea să fie cheltuiţi mai mulţi bani pentru combaterea schimbării climatice, crearea de locuri de muncă, cercetare şi programe care oferă oportunităţi pentru tineri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Cătălin Leonte, Director...
Ultimele date publicate de...
Ministrul Finanțelor, Tanczos...
Au fost înregistrate și creșteri importante.
Când principalul negociator comercial al Japoniei s-a...
Președintele Statele Unite...
Leul s-a menținut stabil față...
Un prim test are loc la Osaka.
Prețurile la cupru au scăzut...
Un studiu elaborat de...
Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...
Este vorba de politica monetară...
Republicanii din Congresul...
Damen Shipyards se confruntă cu...
Rompetrol repornește instalația...
În cadrul procesului antitrust împotriva Google, Yahoo...
Scade numărul firmelor intrate...
Cătălin Leonte, Director...
Salonul Imobiliar Bucureşti,...
Persoanele cu handicap nu vor...
Grupaj de știri.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Papa Francisc, reformatorul...
Acționarii au aprobat în AGA un...