Brânză, chefir și vodcă din zer: cum își sabotează România propria industrie a laptelui
Președintele Asociației...
Ajutorul constă în finanțarea producției unui aditiv pentru hrana animalelor care ar trebui să reducă aceste emisii de metan de la bovine cu până la 30%.
Metanul, un gaz cu efect de seră mai nociv decât dioxidul de carbon, este un produs secundar natural al digestiei la vaci și la alte rumegătoare care este eliberat în atmosferă.
Danemarca, un important exportator de produse lactate, ar putea deveni prima țară din lume care stabilește prețul emisiilor agricole, inclusiv al emisiilor de metan provenite de la bovine, o măsură care beneficiază de sprijin politic.
Țara nordică s-a angajat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 70% până în 2030 față de nivelurile din 1990.
Mai mult de jumătate din terenurile Danemarcei sunt cultivate, iar agricultura este responsabilă pentru aproximativ o treime din emisiile de carbon ale țării, potrivit grupului danez pentru climă Concito.
Agricultura nu a fost încă supusă niciunei reglementări privind clima, dar industria și-a exprimat îngrijorarea că o taxă pe carbon i-ar forța să reducă producția și să închidă ferme.
În schimb, fermierii și industria lactatelor au pledat pentru utilizarea unor aditivi care să oprească procesul de fermentare din interiorul stomacului vacilor, împiedicând astfel producerea de metan.
Guvernul a pus deoparte 518 milioane de coroane daneze (74 de milioane de dolari) pentru a finanța aditivul pentru hrana animalelor, care ar trebui să reducă emisiile de metan de la cele aproximativ 550.000 de vaci de lapte din țară cu 30% în 2030.
Astfel de aditivi au fost întâmpinați cu scepticism de politicienii danezi și de grupurile de protecție a animalelor, deoarece nu este încă clar dacă ar respecta standardele daneze de bunăstare a animalelor.
Compania olandeză de nutriție Royal DSM, cu sediul în Olanda, a avut un aditiv pentru hrana animalelor aprobat de UE în 2022.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Președintele Asociației...
Banca Națională a României a anunțat cursul monedei...
Un început de an dificil pentru...
Analiștii HSBC identifică mai multe scenarii în care...
Acest avertisment vine în...
Polonia se pregătește să încheie un acord cu Statele...
România își acoperă integral...
Valoarea tichetelor de masă...
Autoritățile italiene...
Consilierul prezidențial Cosmin...
Guvernul reduce impozitul pe construcții la 0,5% pentru...
Guvernul intervine în regimul...
Guvernul introduce un nou...
Dorin Cojocaru vine, luni, în...
În luna februarie 2025, s-au...
Rusia și SUA au început...
Roșiile românești au revenit în...
România redeschide cea mai mare...
Cotaţia aurului a atins un nivel record.
Președintele Donald Trump a...
Tehnologia bateriilor se pregătește de un salt major,...
Cele mai mari firme care se...
Un român norocos s-a trezit milionar, de duminică seara.
Statistică a Autorităţii de...