McDonald's pleacă din Rusia, după 30 de ani
Autor: DCBusiness Team | 16 mai, 13:54
Celebrul lanţ de restaurante de tip fast-food şi-a anunţat plecarea din Rusia.

McDonald's a anunțat luni că a început un proces de vânzare a tuturor restaurantelor sale din Rusia, ieșind din această țară după mai bine de 30 de ani, în urma invaziei din Ucraina, relatează Reuters.

Cel mai mare lanț de fast-food din lume decisese în martie să închidă cele 847 de restaurante din Rusia, suportând o pierdere de 50 de milioane de dolari pe lună. Acum se așteaptă să înregistreze o cheltuială de aproximativ 1,2 miliarde de dolari până la 1,4 miliarde de dolari în urma vânzării.

Decizia de a-și vinde activele din Rusia, inclusiv locația emblematică din Piața Pușkin din centrul Moscovei, marchează o retragere majoră a unui brand occidental de vârf.

Cândva un simbol al capitalismului american înfloritor în rugul muribund al Uniunii Sovietice, magazinul a fost primul deschis în țară în 1990. Peste 5.000 de persoane au participat la deschidere.

 

Anunţul companiei

 

McDonald's a declarat că încearcă să vândă toate restaurantele sale din Rusia unui cumpărător local, dar va continua să păstreze marca comercială.

"Criza umanitară provocată de războiul din Ucraina și mediul operațional imprevizibil care a precipitat-o au determinat McDonald's să concluzioneze că nu mai este sustenabil să continue să dețină afacerea în Rusia", a precizat McDonald's.

O serie de alte companii occidentale au fost de acord să își vândă activele din Rusia sau să le predea unor manageri locali, în timp ce se străduiesc să respecte sancțiunile impuse de conflictul din Ucraina și să facă față amenințărilor Kremlinului că activele deținute de străini ar putea fi confiscate. citeste mai mult

Compania a declarat că se va asigura că cei 62.000 de angajați ai săi din Rusia vor continua să fie plătiți până la încheierea oricărei tranzacții și că aceștia vor avea locuri de muncă viitoare la orice potențial cumpărător, transmite Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Euro coboară sub 1,02 dolari pentru prima dată din 200

Euro și-a continuat miercuri alunecarea în raport cu...

Prețul cuprului continuă să se prăbușească

Cuprul a coborât sub 7.500 de dolari pe tonă, în timp ce...

Crossuri externe