Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Decizia curții oferă Nokia pârghiile de care compania are nevoie pentru utilizarea tehnologiei mobile în automobile.
Daimler, proprietarul mărcii Mercedes-Benz, a încălcat brevetele tehnologiei mobile Nokia, au spus marți judecătorii din Mannheim, Germania, relatează Bloomberg.
Hotărârea are legătură cu miezul problemei în care tehnologia trebuie să fie autorizată pentru sistemele de telecomunicații mobile care sunt caracteristici standard în majoritatea mașinilor moderne.
Curtea a spus că trebuie să dea câștig de cauză Nokia, deoarece Daimler nu era dispus să respecte regulile existente pentru așa-numitele brevete esențiale standard.
"Faptele arată că Daimler și susținătorii săi în această cauză nu sunt dispuși să plătească o licență", se spune în comunicatul instanței.
Grupul Daimler își vinde din fabrici. Sute de joburi, în pericol
Această decizie ar putea permite Nokia să oprească Daimler să vândă vehicule în Germania, însă acest lucru ar însemna ca Nokia să depună garanții de 7 miliarde de euro într-o procedură separată. Daimler a spus că nu se aștepta ca Nokia să solicite interdicția de vânzare.
Acțiunile Nokia au crescut cu 1,5% la 1 p.m. la Helsinki, după ce a scăzut cu 1,4%, în timp ce acțiunile Daimler au revenit până la 0,9% la Frankfurt.
Decizi curții din Mannheim este importantă deoarece stabilește că inovatorii Nokia trebuie să primească o recompensă corectă.
”Sperăm că Daimler își va accepta acum obligațiile și va lua o licență în condiții corecte", a declarat Jenni Lukander, președintele Nokia Technologies.
Producătorii auto europeni depind de tehnologie pentru a permite conectarea automată a acestora. Nokia încearcă să perceapă taxe pe fiecare mașină în loc să acorde licențe pentru producătorii de piese auto pentru componentele pe care le produc. Drept urmare, unii furnizori, inclusiv Continental AG și Robert Bosch GmbH, sprijină Daimler în acest litigiu.
Cazul este urmărit îndeaproape dincolo de industria auto, deoarece poate avea repercusiuni asupra internetului, deoarece conectivitatea mobilă devine mai importantă în aproape toate produsele și industriile.
Reprezentanții Daimler spun că vor face apel la decizia curții din Mannheim.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...