Mere la doar 1 leu/kg direct de la cercetătorii în pomicultură
Autor: Matei Ion | 13 oct, 14:05
Cei care merg la cules de mere pot cumpăra merele cu doar 1 leu /kg
Cei care merg la cules de mere pot cumpăra merele cu doar 1 leu /kg
Iubitorii de fructe, în special de mere, pot merge la cules în livezile Institutului de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultură de la Pitești-Mărăcineni. Pentru gestul făcut, oamenii pot pleca acasă cu mere la prețul de numai 1 leu per kilogram. Programul este deschis în perioada 12 - 16 octombrie, dar ar putea fi prelungit. 

”E un eveniment care a început nu cu mere, a început din vară cu alte fructe și practic este al treilea fruct care se culege de către cetățenii orașului Pitești, Institutul este la Pitești. Suntem o instituție publică ce are și rol social, așa cum au toate și de-a lungul timpului am fost deschiși pentru programele Școala Altfel în care copiii au venit și au văzut ce înseamnă livezi, au venit organizați, au venit și din București, au venit și copii de grădiniță. Suntem deschiși, astfel că începând de anul acesta am organizat un eveniment care nu ne aparține ca și concept. L-am văzut prima dată în alte țări. ”Pick alone”, recoltează-ți singur, am început cu afine, aronia, iar acum cu mere și am deschis programul de ieri”, a declarat Mihail Coman, directorul general al Institutului de Cercetare - Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești-Mărăcineni, în exclusivitate pentru DC News

Cei interesați să participe la program trebuie să sune pentru detalii la numărul de telefon 0248 278 066. Unitatea pune la dispoziție materiale de protecție și personal calificat pentru îndrumare. Minorii nu pot intra decât însoțiți de părinți. 

Ce se întâmplă cu merele și cu celelalte fructe de la Institut

”Noi suntem un Institut Pomicol care are 27 de specii, este un Institut de Cercetare - Dezvoltare, iar asta înseamnă că pe lângă loturile mici de cercetare, dezvoltarea înseamnă și loturi demonstrative care trebuie să aibă apoi transfer către fermier. Acesta este un fel de prototip care apoi se transferă către fermier. În urma acestor loturi demonstrative rezultă niște cantități de fructe care se pot valorifica. Avem două magazine, avem depozit de fructe cu atmosferă controlată, am fost și vom fi furnizori ai programului ”Mărul în școală”. Cei care distribuie vin și cumpără de la noi. În general avem nevoie de venituri proprii. Aceste venituri proprii, în afară de subvențiile bugetare, vin din proiecte câștigate în competiții, nu numai în România, și din ce valorificăm”, a mai spus directorul Mihail Coman. 

G Ad:

Citește tot artocolul pe DCNews

Ştiri Recomandate

Adevăratul motiv pentru care Elisabeta a II-a nu se retrage

Vârsta este doar un număr, a spus chiar regina, când a...

Loteria vaccinării. Unde și la ce oră poate fi urmărită

Cea de-a patra extragere săptămânală pentru Loteria de...

Pot firmele să ceară vaccinarea angajaților? Ce spune legea

Unele companii au decis să le ceară angajaților să se...

Prețul aurului va exploda curând. Explicațiile experților

Prețurile mărfurilor de bază, de la aluminiu la gaze...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro