"O zi plină astăzi la Sibiu. Am început în forţă cu două întâlniri cu oamenii de afaceri din Sibiu, cei mai mari angajatori, de cel puţin o oră fiecare. Mesajul este foarte clar şi vreau să mă văd cu aceşti oameni, pentru că în România vor intra, până în 2026, 76 miliarde euro. Noi pregătim terenul pentru aceşti bani, dar aceste investiţii vor fi implementate cu ajutorul sectorului privat. Este nevoie de fiecare companie din România, să se pregătească, să ştie că urmează aceşti bani şi să îşi dezvolte capacitatea de producţie. (...) Am spus că ne pregătim pentru o guvernare de opt ani şi să fie investitorii pregătiţi că acestea sunt sumele pe care le vom găsi în economie. Fără ca ei să fie pregătiţi, nu vom putea lua aceşti bani. (...) Investiţiile le facem din PNRR, sunt 29,2 miliarde euro în PNRR, fonduri europene de 46 de miliarde şi, bineînţeles, un buget minim de investiţii de la bugetul de stat de cel puţin 60 miliarde de lei", a afirmat Cîţu, într-o conferinţă de presă.
El a adăugat că a transmis din nou şi un mesaj "foarte clar" cu privire la faptul că, în perioada următoare, nu vor fi măriri de taxe şi nu se vor introduce unele noi.
Citește și Căștiguri salariale. Florin Cîțu: Asta înseamnă guvernare liberală
"Mesajul a fost foarte clar, am menţinut ceea ce spun din primul moment de când am preluat mandatul de ministru de Finanţe şi apoi mandatul de premier în decembrie: nu vom creşte, noi, taxe, nu vom introduce altele noi. Acest lucru rămâne, să fie foarte clar, ca să fie predictibilitate", a arătat prim-ministrul.
Florin Cîţu a menţionat că a discutat cu reprezentanţii firmelor din Sibiu şi despre modificările care trebuie făcute la Legea achiziţiilor publice şi ghidurile pentru accesarea fondurilor europene. "Vom modifica Legea achiziţiilor publice. Am vorbit şi despre ghidurile fondurilor europene şi acolo lucrurile trebuie modificate ca să fie mai simplu. Ştim deja ce avem de făcut, s-a văzut în prima parte a anului că ştim ce avem de făcut", a susţinut şeful Guvernului.
El a reiterat că rezultatele economice din acest an sunt foarte bune, în condiţiile în care România este printre puţinele ţări din UE cu creştere economică, iar venitul mediu real al populaţiei creşte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...