Meseria cea mai veche din lume nu e cea la care vă gândiți
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sunt cunoscuți drept vraci, vindicători...
Sunt cunoscuți drept vraci, vindicători...
Șamanii au fost prima clasă profesională a societății umane, arată un studiu american. De fapt, această meserie a fost exercitată foarte devreme în numeroase societăți.

Șamanismul a fost, se pare, recunoscut drept meseria cea mai veche de pe Terra. Un studiu american publicat pe Phys.org ajunge la concluzia că șamanismul s-a dezvoltat pe fondul concurenței dintre specialiști pentru furnizarea de servicii magice comunității lor.

Experți cunoscuți sub mai multe nume: de la vindecători, vraci, profeți, etc. Dar noțiunea de șaman, cel care folosește transa pentru a comunica cu supranaturalul, traversează aproape toate frontierele culturale.

Forțe supranaturale

În general oamenii cred că anumite lucruri importante precum capacitatea de a aduce ploaia sau de a vindeca o boală sunt influențate de forțe invizibile, cum ar fi vrăjitori, zăne, înțelepți.

Citește și Noua meserie bănoasă în care s-a specializat doar un singur om

Un șaman este o persoană, care, pentru a ajuta comunitatea, oferindu-i sfaturi de vindecare sau anunțând dezastre naturale, reușește să interacționeze cu forțe supranaturale și care intră într-un fel de transă, împrumutând un comportament straniu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel