Meta, la un pas de a lansa rivalul pentru Twitter. Mai multe celebrități doresc o aplicație care să fie condusă în mod sănătos
Autor: DCBusiness Team | 09 iun 2023, 15:48
Meta pregătește o nouă aplicație
Meta pregătește o nouă aplicație
Meta a lui Mark Zuckerberg își continuă planurile de a lansa un rival pentru Twitter, deoarece se pare că importante personalități publice doresc o platformă similară care să fie "condusă în mod sănătos", Dalai Lama și Oprah Winfrey numărându-se printre cei care ar dori acest lucru.

Aplicația de sine stătătoare poartă numele de cod Project93, iar numele său public ar putea fi Threads, potrivit unui raport al publicației The Verge.

Potrivit acestuia, Chris Cox, directorul de produs al Meta, a declarat joi, în cadrul unei reuniuni interne, că aplicația este "răspunsul proprietarului Facebook și Instagram la Twitter".

"Am auzit de la creatori și personalități publice care sunt interesate să aibă o platformă care să fie condusă în mod sănătos, în care cred că pot avea încredere și pe care se pot baza pentru distribuție", a spus Cox, citat, într-o aparentă referire la conducerea Twitter sub conducerea lui Elon Musk.

Cox ar fi spus că Meta se află în discuții cu Winfrey, care are peste 42 de milioane de urmăritori pe Twitter, și cu Dalai Lama, care are aproape 19 milioane, pentru a fi potențiali utilizatori, adăugând că codificarea aplicației a început în ianuarie și că aceasta va fi disponibilă "cât de curând posibil".

The Verge a precizat că aplicația se va integra cu ActivityPub, o tehnologie care stă și la baza Mastodon - un rival al Twitter care este o colecție descentralizată de mii de site-uri - și care permite rețelelor sociale să fie interoperabile. În teorie, acest lucru ar permite utilizatorilor noii aplicații Meta să își ducă conturile și adepții în aplicațiile susținute de ActivityPub, cum ar fi Mastodon.

Potrivit unor relatări anterioare, aplicația se va baza pe Instagram, iar utilizatorii vor putea să se conecteze cu numele de utilizator și parola de pe Instagram, lista de urmăritori și biografia utilizatorului și verificarea acestora transferându-se în noua aplicație.

Cox a declarat că aplicația urmărește "siguranța, ușurința de utilizare, fiabilitatea" și oferă creatorilor un "loc stabil pentru a-și construi și crește audiența".

O captură de ecran a aplicației publicată de The Verge arată o interfață similară cu cea a Twitter, cu bife albastre, poze de profil și butoane de like, reply și retweet.

Twitter a avut o perioadă tumultoasă sub conducerea lui Musk, deși șeful Tesla a insistat că baza de utilizatori a platformei nu a scăzut de când a cumpărat afacerea în octombrie. Musk a afirmat, la câteva săptămâni după ce a cumpărat Twitter, că numărul de utilizatori activi zilnici a atins un maxim istoric de peste 250 de milioane.

Cu toate acestea, Twitter se confruntă cu probleme financiare, fiind o afacere dependentă de publicitate. Un boicot al agenților de publicitate a fost declanșat de îngrijorări, inclusiv de deteriorarea standardelor de moderare pe platformă și de o relansare defectuoasă a serviciului de abonament al Twitter, care a dus la o mulțime de conturi de imitație verificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

BCE a anunţat până când va menţine dobânzile ridicate

Christine Lagarde a subliniat că ratele dobânzilor în...

Lego vrea să schimbe materialul din care face piesele

Grupul Lego îşi menţine angajamentul de producere a...

Noi acuzaţii la adresa Google în procesul din SUA

În procesul intentat de către SUA asupra gigantului...

Aderarea la UE i-ar aduce Ucrainei 186 de miliarde de euro

Aderarea Ucrainei la UE ar aduce Kievului 186 de...

Au crescut indemnizațiile pentru internship

Cei care angajează persoane pentru stagii de practică...

Delegația FMI, întrevedere cu premierul Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu se întâlneşte, miercuri, cu...

Instituțiile din Ungaria, obligate să se păzească cu drone

În Ungaria a intrat în vigoare o nouă prevedere...

Jocuri de noroc. Noile taxe ce se vor aplica în curând

Taxele de licenţiere şi de autorizare a organizatorilor...

Crossuri externe