Meta, la un pas de a lansa rivalul pentru Twitter. Mai multe celebrități doresc o aplicație care să fie condusă în mod sănătos
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Telefon mobil
Telefon mobil
Meta a lui Mark Zuckerberg își continuă planurile de a lansa un rival pentru Twitter, deoarece se pare că importante personalități publice doresc o platformă similară care să fie "condusă în mod sănătos", Dalai Lama și Oprah Winfrey numărându-se printre cei care ar dori acest lucru.

Aplicația de sine stătătoare poartă numele de cod Project93, iar numele său public ar putea fi Threads, potrivit unui raport al publicației The Verge.

Potrivit acestuia, Chris Cox, directorul de produs al Meta, a declarat joi, în cadrul unei reuniuni interne, că aplicația este "răspunsul proprietarului Facebook și Instagram la Twitter".

"Am auzit de la creatori și personalități publice care sunt interesate să aibă o platformă care să fie condusă în mod sănătos, în care cred că pot avea încredere și pe care se pot baza pentru distribuție", a spus Cox, citat, într-o aparentă referire la conducerea Twitter sub conducerea lui Elon Musk.

Cox ar fi spus că Meta se află în discuții cu Winfrey, care are peste 42 de milioane de urmăritori pe Twitter, și cu Dalai Lama, care are aproape 19 milioane, pentru a fi potențiali utilizatori, adăugând că codificarea aplicației a început în ianuarie și că aceasta va fi disponibilă "cât de curând posibil".

The Verge a precizat că aplicația se va integra cu ActivityPub, o tehnologie care stă și la baza Mastodon - un rival al Twitter care este o colecție descentralizată de mii de site-uri - și care permite rețelelor sociale să fie interoperabile. În teorie, acest lucru ar permite utilizatorilor noii aplicații Meta să își ducă conturile și adepții în aplicațiile susținute de ActivityPub, cum ar fi Mastodon.

Potrivit unor relatări anterioare, aplicația se va baza pe Instagram, iar utilizatorii vor putea să se conecteze cu numele de utilizator și parola de pe Instagram, lista de urmăritori și biografia utilizatorului și verificarea acestora transferându-se în noua aplicație.

Cox a declarat că aplicația urmărește "siguranța, ușurința de utilizare, fiabilitatea" și oferă creatorilor un "loc stabil pentru a-și construi și crește audiența".

O captură de ecran a aplicației publicată de The Verge arată o interfață similară cu cea a Twitter, cu bife albastre, poze de profil și butoane de like, reply și retweet.

Twitter a avut o perioadă tumultoasă sub conducerea lui Musk, deși șeful Tesla a insistat că baza de utilizatori a platformei nu a scăzut de când a cumpărat afacerea în octombrie. Musk a afirmat, la câteva săptămâni după ce a cumpărat Twitter, că numărul de utilizatori activi zilnici a atins un maxim istoric de peste 250 de milioane.

Cu toate acestea, Twitter se confruntă cu probleme financiare, fiind o afacere dependentă de publicitate. Un boicot al agenților de publicitate a fost declanșat de îngrijorări, inclusiv de deteriorarea standardelor de moderare pe platformă și de o relansare defectuoasă a serviciului de abonament al Twitter, care a dus la o mulțime de conturi de imitație verificate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel