METEO. Cum va fi vremea până pe 22 Mai

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Meteorologii au emis prognoza pentru intervalul 9 mai - 22 mai 2022.

Banat

După o zi (cea de 10 mai) în care valorile termice se vor situa în jurul celor normale, respectiv maxime de 21...23 de grade şi minime de 8...10 grade, mediat regional, vremea se va încălzi treptat, dar semnificativ, astfel că în 12 şi 13 mai temperatura aerului va atinge la amiază 28...30 de grade, iar în timpul nopţilor vor fi 12...15 grade. Ulterior vremea se va răcori; în perioada 16-18 mai vor fi valori apropiate de normal ziua, cu 20...23 de grade, dar sub cele caracteristice perioadei în timpul nopţilor, când se vor înregistra 5...10 grade, iar în celelalte zile va fi uşor mai cald decât în mod obişnuit (în medie maxime termice de 25...27 de grade şi minime de 10...13 grade).

În data de 10 mai, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică mai accentuată.

După data de 14 mai, averse vor fi posibile în orele după-amiezilor şi cu probabilitate mai mare în zonele deluroase, astfel că perioada va fi caracterizată de un regim pluviometric deficitar.

Crișana

În data de 10 mai, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale, cu maxime de 20...22 de grade şi minime de 8...10 grade, mediat regional, apoi vremea se va încălzi apreciabil, astfel că în 12 şi 13 mai temperatura aerului va atinge la amiază 26...29 de grade, iar în timpul nopţilor vor fi 12...15 grade. Ulterior vremea se va răcori; în intervalul 16-18 mai nopţile vor fi mai reci decât în mod obişnuit, cu 5...9 grade, iar ziua se vor înregistra valori apropiate de cele caracteristice perioadei (20...23 de grade), totuşi în celelalte zile va fi uşor mai cald decât normal (în medie maxime termice de 24...26 de grade şi minime de 9...13 grade).

În zilele de 9 şi 10 mai, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică mai accentuată.

După data de 14 mai, averse vor fi posibile în orele după-amiezilor şi cu probabilitate mai mare în zonele deluroase, astfel că perioada va fi caracterizată de un regim pluviometric deficitar.

Transilvania

La începutul intervalului, regimul termic va fi caracterizat de valori apropiate celor specifice perioadei (maxime de 18....23 de grade şi minime de 4...8 grade, mediat regional), apoi vremea se va încălzi apreciabil, astfel că în 12 şi 13 mai temperatura aerului va atinge la amiază 24...28 de grade, iar în timpul nopţilor vor fi 7...13 grade. Ulterior vremea se va răci treptat şi, cu precădere în perioada 16-18 mai, se vor înregistra valori uşor mai mici decât cele caracteristice perioadei – ziua 17...21 de grade, iar în timpul nopţilor 2...7 grade.

În zilele de 9, 10 şi 14 mai, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică mai accentuată.

În restul timpului, mai ales în cursul după-amiezilor, temporar vor fi averse.

Maramureș

Intervalul va debuta cu un regim termic apropiat de cel specific perioadei (maxime de 20....22 de grade şi minime de 7...9 grade, mediat regional), apoi vremea se va încălzi semnificativ, astfel că în 12 şi 13 mai temperatura aerului va atinge la amiază 25...28 de grade, iar în timpul nopţilor vor fi 10...13 grade. Ulterior vremea se va răci şi, cu precădere în perioada 16-18 mai, vor fi valori uşor mai mici decât cele caracteristice perioadei – ziua 18...21 de grade, iar în timpul nopţilor 4...8 grade.

În zilele de 9 şi 13 mai, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică mai accentuată.
În restul timpului, mai ales în cursul după-amiezilor, temporar vor fi averse, dar regimul pluviometric va fi în general deficitar.

Moldova

După o zi (cea de 10 mai) în care valorile termice vor fi apropiate de normal, respectiv maxime de 19...22 de grade şi minime de 5...8 grade, mediat regional, vremea se va încălzi semnificativ, astfel că în 12 şi 13 mai temperatura aerului va atinge la amiază 27...31 de grade, iar în timpul nopţilor vor fi 12...15 grade. Ulterior vremea se va răci treptat; în perioada 17-18 mai vor fi valori sub specificul perioadei, cu 17...22 de grade ziua şi 4...8 grade în timpul nopţilor, iar în celelalte zile regimul termic va fi normal pentru perioada din an (în medie maxime termice de 20...24 de grade şi minime de 8...11 grade).

În data de 9 mai şi în perioada 13-14 mai, local vor fi manifestări de instabilitate atmosferică mai accentuată, iar în a doua săptămână averse vor fi posibile în orele după-amiezilor, astfel că întreaga perioadă va fi caracterizată de un regim pluviometric deficitar.

Dobrogea

Primele zile vor fi caracterizate de un regim termic apropiat de cel obişnuit al perioadei, astfel că media maximelor va fi de 17...22 de grade, iar a minimelor de 9...11 grade. Încălzirea apreciabilă a vremii estimată pentru perioada 12-15 mai va determina înregistrarea de valori diurne de 26...29 de grade (pe litoral de 21...24 de grade) şi nocturne de 12...15 grade, mediat regional. În a doua săptămână vremea se va răci, astfel că, în majoritatea  zilelor, vor fi temperaturi uşor mai mici decât ar fi normal în a doua jumătatea a lunii mai, cu maxime de 17...21 de grade şi minime de 9...13 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar, averse locale, în general slabe cantitativ, fiind posibile mai ales în a doua parte a intervalului de referinţă.

Rusia arde. Incendii devastatoare în Krasnodar și Siberia

Muntenia

Vremea va fi relativ răcoroasă în data de 10 mai când, în medie regională, vor fi maxime termice de 18...22 de grade şi minime de 7...10 grade, însă ulterior încălzirea va fi semnificativă, astfel că în zilele de 12 şi 13 mai temperaturile diurne vor atinge în medie 28...30 de grade, iar noaptea vor fi 11...15 grade. În cea de-a doua săptâmână vremea se va  răcori; între 17 şi 20 mai vor fi valori termice uşor mai mici decât normele perioadei (cu medii ale  maximelor de 19...23 de grade şi ale minimelor de 6...10 grade).

În cursul zilei de 10 mai şi în jurul datei de 14 mai vor fi local  manifestări de instabilitate atmosferică, în rest fiind posibile temporar averse slabe, astfel că în ansamblu regimul pluviometric va fi deficitar.

Oltenia

În data de 10 mai, vremea va relativ răcoroasă în mare parte a regiunii, cu maxime termice de 18...23 de grade şi minime de 7...11 grade, însă ulterior temperaturile vor creşte apreciabil, astfel că în zilele de 12 şi 13 mai vor atinge ziua în medie 28...31 de grade, iar noaptea vor fi 12...17 grade. Apoi, vremea se va mai răcori, dar în general valorile vor fi uşor peste cele obişnuite în a doua jumătate a lunii mai (24...27 de grade la amiază şi 9...12 grade noaptea), posibil mai scăzute în perioada 18-19 mai.

În cursul zilei de 10 mai şi în jurul datelor de 14 şi 18 mai vor fi local manifestări de instabilitate atmosferică, în rest fiind posibile temporar averse slabe, astfel că în ansamblu regimul pluviometric va fi deficitar.

La munte

Vremea va fi răcoroasă în jurul datei de 10 mai, apoi  temperaturile vor creşte semnificativ şi se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei în 12 şi 13 mai, cu maxime de 10...20 de grade şi minime de 3...10 grade. În a cea de-a doua săptămână, vremea se va răci accentuat şi se vor înregistra temperaturi mai mici decât ar fi normal pentru perioada din an, ce vor coborî noaptea sub pragul de îngheţ.

Aversele de ploaie vor fi mai frecvente în zilele de 9, 10 şi 14 mai. Precipitaţii locale şi temporare vor fi şi în cea de-a doua săptămână, dar cantităţile de apă cumulate pe întregul interval vor caracteriza un regim pluviometric deficitar. În perioada 16-18 mai, la altitudini foarte mari vor fi precipitaţii mixte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel