Urmărește dezbaterea live

Microsoft, rivalul Facebook și Google, face alianță cu publisherii europeni
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Meta și alți giganți din Big Tech au format un organism de standarde metaverse
Meta și alți giganți din Big Tech au format un organism de standarde metaverse
Pe măsură ce Facebook și Google se pregătesc să plătească editorii de știri din Australia, rivala Microsoft își exercită avantajul pe plan internațional.

Microsoft a anunțat luni că a încheiat o alianță cu cele patru mari grupuri europene de lobby pentru a promova un ”mecanism de arbitraj în stil australian” care să-l oblige să plătească editorilor de știri pentru găzduirea conținutului lor.

”Editorii de presă europeni și Microsoft au convenit astăzi să lucreze împreună la o soluție pentru a se asigura că editorii de presă europeni sunt plătiți pentru utilizarea conținutului lor de către administratorii care au putere dominantă pe piață”, a spus Microsoft.

Mai exact, Microsoft spune că va exercita presiuni pentru impunerea dispozițiilor legale de arbitraj, ceea ce înseamnă că parlamentarii ar putea decide ce cred că ar trebui să plătească editorilor un gigant digital, precum Google sau Facebook.

ANUNȚ IMPORTANT! Ce se întâmplă cu WhatsApp pe data de 15 mai

Australia se pregătește să adopte noul Cod de negociere obligatoriu News Media and Digital Platforms, o lege care ar forța platformele media digitale să plătească editorilor de știri (adică în ultimă instanță jurnaliștilor) pentru găzduirea conținutului lor și să le ofere editorilor avertismente despre orice modificare a algoritmilor lor.

În pregătirea legii, Google a încheiat acorduri cu editori importanți, inclusiv News Corp. al lui Rupert Murdoch. Facebook a reacționat pornind temporar tot conținutul de știri de pe site-ul său australian, o mișcare care a dus la o scădere semnificativă a traficului către site-urile de știri. Facebook și-a anulat decizia luni, după modificările aduse legii propuse.

UE a arătat deja dorința pentru adoptarea unei legi similare cu cea a Australiei și ar putea să o impletească în Legea privind serviciile digitale recent propusă și în Legea piețelor digitale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel